Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Syl meggyes rétese recept

Syl meggyes rétese recept

Elkészítési idő 60 perc

A Syl meggyes rétese hozzávalói:
6 réteslap (2 rúdhoz)
fagyasztott meggy (5-6 marék)
cukor
2-3 kk fahéj
1 cs vanília puding
1 cs vanília cukor
kb. 0,5 dl tejföl
kb. 0,5 dl étolaj


A Syl meggyes rétese elkészítési módja:
A meggyet kiolvasztom, magvalom, kinyomkodom kicsit, levét leszűröm és félrerakom. A meggyet felrakom főni, megcukrozom, fahéjjal ízesítem(ízlés szerint). A meggylében kikavarom csomómentesre a pudingport, hozzáöntöm a meggyhez és puding állagúra főzöm. Hagyom hűlni. A réteslapok kenéséhez a tejfölt kikeverem az olajjal (cseppenként hozzáadva, gyors keverés mellett, hogy szép sima legyen). Nedves konyharuhára leteszek egy réteslapot, megkenem az olajos tejföllel, még egy lap, tejföl, 3. lap tejföl és a töltelék fele; feltekerem. A második rudat is így készítem el. A maradék olajos tejföllel megkenem a rudak tetejét és halványpirosra sütöm őket. Tálalásnál porcukorral szórom meg.

Meggybefőttből is lehet készíteni, csak akkor nem kell bele cukor.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A syl meggyes rétese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook