Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütőtököt hány fokon és meddig kell sütni? fórum

Sütőtököt hány fokon és meddig kell sütni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. nov. 22. 20:34
Anyósom mikróban sütötte. Összevagdosta kb. 10 x 3-5 cm-es darabokra. Negyed óra alatt kész volt.
2010. nov. 22. 18:43
Na akkor itt folyt.köv :)
2010. nov. 22. 18:38
Igen, a kanadai a legfinomabb :) ha ránézel egy tökhalomra :D és ügyes vagy, ki tudod szúrni melyik elég érett :) ami a legkevésbé sárga kívül és inkább olyan tibeti narancssárga, az a legfinomabb. Ha légkeverős a sütőd akkor jó :) de mi a sima gázsütő ajtaját egy icipicit ki szoktuk támasztani, mert a szellőzés valamiért jót tett neki :) -nagyim sütője már nem volt tökéletesen hőtartó ajtajú, de nála voltak a legfinibb sült sütőtökök :)
2010. nov. 22. 18:37
Nem szoktam cukrozni a tököt, de eddig még mindig szerencsém volt vele! Én is terítek a tepsibe alufóliát, mert nem nagyon szeretem órákig súrolni a tepsit utána:)) Közepes lángon kb 2,5 órán keresztül sül. Már az illatát is imádom!
2010. nov. 22. 18:36
oké, én nem cukrozom meg, és amúgy nem is én fogom megenni :) most épp 175 fokon sül, már jó 15 perce. Meglátjuk mi sül ki belőle? :)
2010. nov. 22. 18:30
Van a "körte" alakú, az hamarabb megsül és puhább, a másik a cikkes az jóval tovább sül, én úgy szoktam, hogy a felülete kicsit kemény, halvány "barna" legyen akkor tuti megsül. Hőfokot nem tudok mondani, mert nem olyan a sütőm, de teljes lángon szoktam. Előtte 1 nappal felszeletel, kimagozom, hogy a vízből párologjon el, így hamarabb sül valamivel.
2010. nov. 22. 18:29
Ez függ a töktől. Sajnos, amit nemrég vettem, az nem volt édes. Van, aki mézzel bekeni, de szerintem naturan az igazi. Kis gerezdekre kell vágni (kb. 4-5 cm), és alacsony hőmérsékelten sütni. Én a tepsi aljába szoktam tenni alufóliát, hogy ne ragadjon a tepsihez.
26. pierot
2010. nov. 22. 18:28

amelyiket meg kell cukrozni, az már nem jó tök.

én úgy csinálom, hogy pici vizet öntök alá és 200 fokon szép lassan megsütöm

2010. nov. 22. 18:27
Mi csak sütés után szoktuk megcukrozni. És csak szeletelve betesszük a sütőbe....nem tudom hány percre :S Ha pedig akarsz teszel rá cukrot a végén, ha fogyózol, akkor nem:D
2010. nov. 22. 18:19

Azt tudom, hogy sütőben kell megsütni, de mennyi ideig és hány fokon? Hallottam már olyat is hogy megkel cukrozni...

Ötletek? Köszike

2010. nov. 22. 18:19
Sütőtök hogyan lesz igazán finom?
22. katus3 (válaszként erre: 12. - B47c18c942)
2010. szept. 23. 07:18
Hahó! Élsz még? Milyen lett a tök?:-)
21. katus3 (válaszként erre: 18. - Yulcsy)
2010. szept. 23. 07:18
Van,amikor nem olyan finom édes,akkor teszek rá cukrot. Amúgy én sem.
20. 36a26f5226 (válaszként erre: 18. - Yulcsy)
2010. szept. 22. 21:12

Néha van olyan sütőtök, ami nem édes, és ha lekaparjuk az aljáról, tálkába, muszáj megcukrozni, mert nem olyan az íze...


De ha tejszínhab kerül rá, az nagyon finom, ki kell próbálni...

19. sajert
2010. szept. 22. 20:57
Én mézet szoktam rácsurgatni. Cukorral még nem próbáltam.
18. Yulcsy
2010. szept. 22. 20:34

Én kb.1,5 óráig szoktam sütni gáz sütőben 3-4 fokozaton(8 fokozat van).Mindig nagyon finom puha.Nem szoktam letakarni, de tényleg jó alátenni alufóliát,különben súrolhatsz.

Amin most meglepődtem az az,hogy leszórjátok cukorral.Miért??Szerintem nem kell még plusz cukrot rátenni,de ízlések és pofonok...

2010. szept. 22. 20:08
a megsült sütőtököt
2010. szept. 22. 20:07

Viszont ki lehet próbálni, Isteni finom:


A sütőtököt krumplinyomón átnyomom, és tejszínhabot teszek rá, mennyei csemege...

2010. szept. 22. 20:06
Én eddig mindig nagy lángon sütöttem, és soha nem égett meg, és nem száradt ki...
14. d@nu
2010. szept. 22. 20:03
Sütőtöktől és persze mérettől is függ. Én a sárga, körte alakút kb. 190-200 fokon sütöm kb. 1 órán keresztül, amíg barnulni kezd a teteje és a fogpiszkálót beleszúrva puhának érzem. Cukrot nem teszek rá még akkor sem, ha kevésbé édes a tök.
2010. szept. 22. 19:42
Most betettem én is a japán sütőtököt. :)
2010. szept. 22. 19:37

Köszi a válaszokat. Hát ha két óra, addig simán éhenhalok:))



Köszi, ha tényleg 2-3 óra akkor marad nektek is , mivel addigra én már régen éhenhaltam.

2010. szept. 22. 19:35

Én eddig nem éreztem különbeséget a lassú és gyors sütés között. Nekem mindig ugyanolyan puha.


Én is imádom, a sült gesztenyével együtt, téli hangulatom van :)

10. katus3 (válaszként erre: 9. - Szilvita)
2010. szept. 22. 19:32
Nekem letakarva is legalább 2 óra!:-)
9. Szilvita (válaszként erre: 7. - Katus3)
2010. szept. 22. 19:32
Én is úgy tudom, hogy lassan kell sütni kb. két órát. Így is sütöttem mindig, de most kipróbálom a letakarós egy órás verziót:)
8. katus3 (válaszként erre: 6. - Lilimami)
2010. szept. 22. 19:31
Úgy szeretem az illatát is. Valamiért a téllel és a Karácsonnyal kapcsolom össze.:-)
7. katus3 (válaszként erre: 5. - Lilimami)
2010. szept. 22. 19:30
Akkor nem tudom.:-) Én mindig így láttam,a legkisebben megy a sütő,és nem szárad ki.
2010. szept. 22. 19:29
Én most japán sütőtököt vettem, lehet, h be is teszem a sütőbe sütni :)
5. Lilimami (válaszként erre: 2. - Katus3)
2010. szept. 22. 19:28

Szerintem 2-3 óra az nagyon sok. Én max 1 óráig sütöm mostanában, és vajpuha.

Az elején alufóliával letakarva kb 40-50 percig, amíg meg nem puhul, utána cukorral még kb 10 perc.

4. katus3 (válaszként erre: 3. - A14deb9047)
2010. szept. 22. 19:28
Én sokkal tovább sütöm!? Neked puha?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook