Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sütés nélküli fincsi epres túrótorta recept

Sütés nélküli fincsi epres túrótorta recept

A Sütés nélküli fincsi epres túrótorta hozzávalói:
alap

180 g keksz
60 g vaj

krém

250 g vaj
200 g cukor
1 db vanília
6 db tojássárgája
750 g tehéntúró
150 ml forró tej
12 db lapzselatin

tetejére

400 g eper
20 g tortazselé
4 dkg cukor
5 dl víz


A Sütés nélküli fincsi epres túrótorta elkészítési módja:
A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sütés nélküli fincsi epres túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook