Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sűrű tejfölös gombaleves recept

Sűrű tejfölös gombaleves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Sűrű tejfölös gombaleves hozzávalói:
20 dkg csiperke gomba
20 dkg laska gomba
2 babérlevél
ételízesítő
liszt
1 kis pohár tejföl
1 tojás


A Sűrű tejfölös gombaleves elkészítési módja:
Az összes gombát megmosom, csíkokra vágom, felteszem főni babérlevéllel, ételízesítővel. 1 tojásból, lisztből pici sóval 1ek vízzel nokedlit készítek, amit ha puha a gomba, kiskanállal beleszaggatok a levesbe. A tejfölből, lisztből kevés vízzel habarást készítek, és ezzel egy rottyanásnyi ideig főzöm.

Mi kenyérrel eszük, ha forró, de lehűtve is kitűnő, akkor nem kíván kenyeret.
Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sűrű tejfölös gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook