Sündisznó recept

A Sündisznó hozzávalói:
7 tojásból sütött vizes piskóta,
15-18 dkg dióbél,
4 dl tej,
40 dkg cukor,
1 csomag mazsola,
1 vaniliás pudingpor,
1,5 fiola rumaroma,
13 dkg teavaj.


A Sündisznó elkészítési módja:
A piskótát 4x4 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk 1 egész rumaromával. Rászórunk kb. 6-8 dkg durvára vágott dióbelet és a mazsolát. 4 dl tejjel 15 dkg cukorral a vaniliás pudingporból sűrű krémet fõzünk, még forrón belekeverjük a vajat és a maradék rumaromát. A krémet még melegen ráöntjük a piskótakockákra és alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percig állni hagyjuk. A tésztát egy ovális tálra halmozzuk, sün formára igazgatjuk. A tetejét megtűzdeljük a negyed diógerezdekkel. A maradék cukrot egy evõkanál citromlével világos karamellé olvasztjuk és evõkanállal a süti tetejére csorgatjuk. Ha kibírjuk, hagyjuk állni 2 napig, mert ennyi idõ alatt a karamell beszívódik és nem egy kemény kéreg lesz a sütin.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sündisznó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook