Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült tejberizs krémmel és körtével recept

Sült tejberizs krémmel és körtével recept

A Sült tejberizs krémmel és körtével hozzávalói:
4 körte
1 citrom
20 dkg cukor
A tejberizshez:
5 dl tej
10 dkg rizs
1/2 vaníliarúd
1 evőkanál cukor
A krémhez:
2,5 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 csapott evőkanál liszt
A forma kikenéséhez:
diónyi vaj
A tetejére:
4 mézes puszedli
2 dkg ráma sütőmargarin


A Sült tejberizs krémmel és körtével elkészítési módja:
Fél liter vizet a cukorral fölforralunk, a körtedarabokat belerakjuk, és 2-3 perc alatt félpuhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tejberizst. A tejet fölforraljuk, a rizst beleszórjuk, beledobjuk a vaníliarudat, és 20-25 perc alatt, folyamatosan kevergetve, kis lángon megfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, a liszttel habosra keverjük, és a forró tejből 4 evőkanálnyit a tojássárgájába dolgozunk. Szüntelenül kevergetve a többi tejbe csurgatjuk. Kevergetve, 2-3 perc alatt krém sűrűségűre főzzük. Ha kész, a rizzsel összeforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a massza felét belesimítjuk, a lecsöpögtetett körtéket rárakjuk, és a maradék rizzsel betakarjuk. A tetejére reszeljük a mézes puszedlit, végül olvasztott margarinnal meglocsoljuk. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült tejberizs krémmel és körtével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook