Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült sertés nyakrész recept

Sült sertés nyakrész recept

Elkészítési idő 100 perc

A Sült sertés nyakrész hozzávalói:
1 kg nyakrész
5 cikk foghagyma
Flora margarin
1 kg burgonya

őrölt fekete bors
őrölt paprika
250 ml tej
delikát
köménymag
10 dkg reszelt sajt


A Sült sertés nyakrész elkészítési módja:
Egy magasabb szélú tepsit a Flora margarinnal kikenjük. A fúszereket a keménymagon kivúl egy kis tálban üsszekavarjuk. A húst felszeleteljük és mindkét oldalról kikloffoljuk. Megszórjuk a fúszerrel és tepsibe rakjuk. Minden egyes szeletre összezúzott foghagymát teszünk. A burgonyát megpucoljuk és hasább alakura szeleteljük. Megsózzuk és rá szórjuk a köménymagot jól összekeverjük.és ráteszük a húsra,megszórkatjuk pici delikáttal,és rá öntjük a tejet. Alufóliával bevonjuk és forró sütőbe tesszük kb. 45-50perc alatt megsül. Vagy 5 percel előbb levesszük a fóliát, hogy a burgonya kicsit megpiruljon. Mikor tányéra rakjuk megszórjuk a reszelt sajttal. Zöldség salátával tálaljuk.

Fekete bors helyett, szerintem jobb a fehér bors.Delikát helyet lehet Vegetát is használni. A foghagyma helyett általába foghagyma pasztát használok.
Legujabbam a burgonya közzé teszek savanyú káposztátá.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült sertés nyakrész elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook