Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült őzgerinc vajas zöldbabbal recept

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal recept

A Sült őzgerinc vajas zöldbabbal hozzávalói:
1, 5 kg őzgerinc
20 dkg füstölt szalonna

frissen őrölt bors
8 szem egész bors
3 ág kakukkfű
2 teáskanál dijoni mustár
1 dl olaj
1 teáskanál borókabogyó
1-2 dl száraz vörösbor
5-6 gerezd fokhagyma
60 dkg zöldbab (fagyasztott)
8 dkg vaj


A Sült őzgerinc vajas zöldbabbal elkészítési módja:
Az őzgerincet egészben mossuk meg, szárítsuk le, majd vékony füstölt szalonnacsíkokkal a húsos részt tűzdeljük meg, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, locsoljuk meg 1 deci olajjal, és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácoljuk. A csontos húst egy nap többször forgassuk át. Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort, és alufóliával lefedve 180 C-fokos sütőben pároljuk félpuhára. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütőben süssük pirosra (kb. 3 óra kell neki, mire elkészül). A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajjal locsoljuk meg. Tálaláskot a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük, és a zöldbabbal kínáljuk. Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült őzgerinc vajas zöldbabbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook