Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Sült őzgerinc meggy-mártással recept

Sült őzgerinc meggy-mártással recept

A Sült őzgerinc meggy-mártással hozzávalói:
Vegyél egy darab őzgerincet-a miénk úgy 1,5kg-os lehetett és anno egy gidáé volt, amíg ki nem szereltem-,majd alaposan
tűzdelt be füstölt szalonnával.
Ezután kend be 1dl fehérbor,
két evőkanál méz,
egy kevés gyömbér,
egy kávéskanál majoránna
és fél kávéskanál fehérbors keverékével,
majd szórd meg finoman sóval.
Ezután hagyd egy estét állni, majd másnap tedd bele egy kizsírozott tepsibe, önts alá
két dl édes fehérbort, takard le alaposan és közepes lángon, néha meg-meglocsolva süsd készre.


A Sült őzgerinc meggy-mártással elkészítési módja:
A mártáshoz: Vegyél egy üveg meggyet,(azt hiszem olyan 0,5l-es üvegben volt), tedd fel a levével együtt főni egy kisebb lábasban, adj hozzá 1 szem szegfűszeget, egy kevés őrölt fahéjat, két evőkanál mézet és forrald fel az egészet egyszer. Ezután turmixgéppel pépesítsd-tálaláskor ebből kell a húsra önteni. Krumplipürével tálalva nagyon finom!

A meggy savanyúságát ellensúlyozandó, egy pohárka desszertbor illik hozzá.


Kategória: Vadételek receptjei


A sült őzgerinc meggy-mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook