Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült máj ropogós hagymával recept

Sült máj ropogós hagymával recept

Elkészítési idő 40 perc

A Sült máj ropogós hagymával hozzávalói:
- sertés vagy csirkemáj
- vöröshagyma
- krumpli
- olaj
- mustár
- szemes bors
- só
- őrölt bors
- őrölt paprika


A Sült máj ropogós hagymával elkészítési módja:
Ha sertésmáj, akkor vékony csíkokra vágjuk. A csirke/pulyka májat hagyhatjuk egészben, de a sütésnél majd figyelni kell, hogy teljesen átsüljön. Először az olaj-mustár-szemes bors pácot készítsük el, és néhány órára rakjuk bele a májat. Aki teheti, előző este is előkészíthet. A szalmakrumplit süssük meg piros-ropogósra, és terítsük a lapostányér egyik felére. Majd az előkészített májat lisztbe forgatva hirtelen süssük át. Jobb a csíkokra szelt, hamarabb és biztosabban átsül. Majd ezt terítsük a krumpli mellé a tányér másik felére. Az egészet őrölt borssal és sóval megpörgetjük. A szálára vágott hagymát is forgassuk meg lisztben, és piros-ropogósra süssük, ezt terítsük a sült krumpli-máj tetejére. Szórjuk meg az őrölt paprikával. Ízlés szerint lehet csípős paprika is.

Hasznos tanácsok:

Ha a máj pácolására nincs időnk, csak a síma lisztbe forgatva is finom, ropogósra sül. Gyorsabban készen van.
Adhatunk mellé kovászos, vagy ecetes uborkát, esetleg paradicsom salátát is készíthetünk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A sült máj ropogós hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook