Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel recept

Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel recept

A Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel hozzávalói:
4 főre:

80 dkg tengeri halfilé

30 dkg eidami vagy puha trappista sajt

Só, fehér bors

Cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség

Só, bors, zöld fűszer ízlés szerint

Olívaolaj

1 tojás


A Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel elkészítési módja:
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval. A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forróserpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak. Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook