Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült hal burgonyával és hagymával recept

Sült hal burgonyával és hagymával recept

A Sült hal burgonyával és hagymával hozzávalói:
1 kg sovány halfilé
1/2 kg burgonya
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
1/2 tk. szárított oregánó
2 ek. vaj
1/2 dl liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt cheddar sajt


A Sült hal burgonyával és hagymával elkészítési módja:
A vékonyra szeletelt krumpli felét kivajazott tűzálló tálba rakom. Rászórom az apróra vágott hagyma felét. Sóval, borssal és egy kis oregánóval ízlés szerint fűszerezem. Ezután a felszeletelt halat a krumplira rétegezem, majd ráhalmozom a maradék hagymát és krumplit. Ezt a réteget is ízesítem sóval, borssal és oregánóval. A vajon megfuttatom a lisztet, majd csomómentesen hozzádolgozom a tejet, s ha már sűrű, az ételre locsolom. Előmelegített sütőben letakarva 45 percig sütöm. Ezután meghintem a sajttal és még 5 percig pirítom.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült hal burgonyával és hagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook