Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Streptococcus agalactiae fertőzés fórum

Streptococcus agalactiae fertőzés (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
2010. máj. 7. 10:32

Sziasztok!

Én 26 hetes kismama vagyok és sajnos nálam is jelen van ez a baktérium.Most nagyon el vagyok keseredve!

Nekem írtak fel antibiotikumot augmentin duo-t!

7 napig kell szednem. Aztán 1 hónap múlva megint vesznek mintát és azt is kitenyésztik.De nekem azt mondta az orvosom,hogy szüléskor vénásan fogok kapni antibiotikumot ami eljut a méhlepényen a babához és ezzel védetséget szerezhet az esetleges elfertőzéstől.De születése után a babámnak is adnak antibiotikumot!

Ettől félek nagyon, mert az immunrendszerük még nincs kialakulva olyan korán, és a hasznos baktériumokat is elpusztítja a gyógyszer a szervezetében!

Carole-nak üzenem, hogy én azt olvastam ,hogy mindenképpen kezelni kell, mert míg a pociban lakik is elkaphatja a bacit!

83. Carole
2010. máj. 1. 06:19

Sziasztok!


Én 38. hetes kismama vagyok és sajnos, nálam is kimutattak a streptocuccis baktériumot, de nem írtak fel rá gyógyszert. Csak annyit mondott a doki, hogy szülésnél kapok antibiotikumot, hogy ne fertőzzem meg a babát.

De azt nem értem, hogy miért nem rögtön kezelik, hiszen a méhlepényből is elkaphatja szegény a bajt?

82. roniee (válaszként erre: 81. - C95c921ae7)
2010. ápr. 14. 09:41

Köszi a választ!

Most elmentem másik dokihoz, maripen extrát irt fel 20 napig, remélem ez megoldja a problémát.

Elég erős gyógyszer, mert megkeveri a hasam néha rendesen...jó sok ez a 20 nap:S

81. c95c921ae7 (válaszként erre: 80. - Roniee)
2010. ápr. 11. 23:27
A streptococcus a.-baktériumot mindig min. 10 napos kúrával(antibiotikummal) kell gyógyítani. De ennél több isw lehet(14 vagy akár 21 nap) , de min. 10.
80. roniee
2010. ápr. 4. 19:33

Sziasztok!


én fiú, vagyok, de mivel nem találtam más forumot ide írok ha nem baj. én is összeszedtem sajnos ezt a bacit, nem tünetmentes ugyhogy észrevettem (kipirult, enyhét viszket).

625mg-os Aktil antibiotikumot írtak fel, 7napig 3x1, de sajnos nem gyógyultam meg.

A doki urológushoz küldött el, hogy kiderítsék gyulladt-e a prosztatám. Nagyon nincs kedvem ehhez, úgyhogy még nem szántam rá magam.

Érdeklődnék, hogy a ti párotokat hogy kezelték ki? ha van valakinek tapasztalata a fiuk gyógyításával kapcsolatban megoszthatná velem.

Köszönöm!

2010. febr. 26. 00:27

Sziasztok!


Látom, sajnos nem csak én voltam a "szerencsés", akinek ilyen borzalmakkal gyűlt meg a baja. Rajtam egy nőgyógyász sem tudott segíteni! A legutóbbi legalább annyit megállapított, hogy két baci és kandida a bajom, de többet ő sem nagyon tudott erről a dologról, miközben évek óta egy nemzetközileg is elismert meddőségspecialistához jártam a gombámmal, és semmit nem ért a tudása :( Kértem, hogy vizsgáljon meg kandidára, de azt mondta, biztos nem az. Aztán meguntam nyolc év után!, és elmentem egy másikhoz, aki már sejtett valamit, de ő sem tudott hatásosan kezelni, és nem is mondta meg, mi a bajom. Aztán már ordítani tudtam volna a fájdalmaktól, viszketésektől, gyógyszerektől, és a kezdődő párkapcsolatomnak és szexuális életemnek sem tett jót. Szerencsére türelmes párom van :) na meg a harmadik doki, akihez elmentem, hajlandó volt mikro kamerával benézni ahova kell, és megmutatta monitoron, hogy ez bizony kandida, ott vannak a hüvelyfalon a telepecskéi. Nagyszerű gondoltam, de miért kellett nekem ehhez gyerekkorom óta gombával szenvednem, könyörögnöm fölöslegesen a magánorvosomnak!!!, és többszázezret kidobnom haszontalan mérgekre, amik "csak" a kandidát és így az okot nem szüntették meg?

És ekkor jött a kolléganőmmel való beszélgetés, aki ugyanezekkel a tünetekkel élt gyerekkora óta, de meggyógyult, és megadta a dokik nevét, számát, akikhez végül én is eljutottam, és azóta jó pár kolléganőnk is elment hozzájuk a hasonló bajaikkal.

Szóval én egy erős kandidakúrával élek nyár óta a párommal együtt!!!! Mert, hogy a férfiak ugyanúgy kandidások, mint a nők, csak náluk kevesebb a tünet, vagy nem gyanakodnak erre, és ezért őket szépen elhanyagolják, s így más egyebeket is hordozva szépen visszafertőzik a nőt, NEM KANDIDÁVAL!!! mert a kandida nem fertőző gomba! Sarjadzó gonba, ami belülről jön, és nem kívülről, viszont gyengíti a szervezetet, így teret engedve más gombáknak és baciknak is. Ezért a kandida általában nem jár egyedül! Így volt ez velem is. Szóval még beszedtem, bedugtam, feltoltam,és bekrémeztem magam mindennel, amit a nőgyogyi adott, aztán azóta sem jártam nála. Viszont elmentünk a kandidadokiékhoz, ahol vért vettek, egy hétig ülepítik, majd arányokat néznek a vérben gombatoxint és egyebeket és megkaptuk az eredményt. Nekem is és páromnak is volt kandida gomba a vérében! S így mivel a vér mindenhova eljut a testben azt teljeskörűen kell kezelni, kezdve a bélflóra kipucolásával és így a felszívódás jelentős javulásával, utána a vérrel és a vérképző szervvel, a májjal - ami azért fontos, mert a gombaölő szerek, amiket bevetetnek az emberrel elpusztítják a gomba egy részét, de a májban, mint méregtelenítő és vérképző szervben ez szépen felhalmozódik, visszafertőz és még a máj ebbe tönkre is mehet, de a gomba megmarad! Na és ezután/ehhez kapjuk a bélflóra helyreállítókat és a kiegészítők, és a nem mindent megengedő étrendet, ami nem sanyarú, csak nem szabad szenvedésnek felfogni a gyógyulást.Szóval a mi dokijaink mindent mérnek, a gyógyszereket,amiket ajánlanak laboratórimban tesztelik, külföldön is tevékenykednek és mindezért nem kérnek sok pénzt, mert tudják, hogy a gyógyszerek és a speciális étrend amúgy sem olcsó játék, pláne, hogy alsó hangon 6-8 hónap a javulás, de érdemes tovább is csinálni, de azt méréssel lehet ellenőrizni, kb hol tart az ember.

Röviden ez az én kis történetem. Ha valaki úgy érzi, hasonló baja van/lehet, szívesen segítek. A dokiék nem reklámozzák magukat, hozzájuk csak így, ajánlás útján kerülnek az emberek. De ha valakinek nem ilyen jellegű tünetei vannak, de semmilyen gyógyszer, kezelés nem segített még rajta, hát elárulom, ez a kis gomba TÖBB, MINT HÁROMSZÁZ BETEGSÉG tüneteit képes előidézni akeringési problémától a daganton keresztül mindent, mivel nagyon jól tartjuk azzal a sok élelmiszer ipari hulladékkal, amivel etetnek minket, s azzal a mélyen elhallgatással, amivel az orvosoknál találkozunk, mert a gyógyszerlobbi így kívánja! És ha a tüneteket kezelik, nem az okot keresik és szüntetik meg, az nagyon jól jövedelmező, és előbb utóbb a "kezelt betegség" is kialakul, na meg egyebek is.

2010. febr. 25. 21:57

Sziasztok!

Én ma voltam a nemibeteg gondozóban, hogy ideadják a leletet. Sarjadzó gomba, + Str. agalactiae a baj... kaptam rá Fluconer-t 3 dobozzal (ami egyébként 4 db 3200 ft, - ez a 4 db 1 doboz. Tavanic-ot és Gynoflor-t. Hát..reménykedem a gyógyulásban, mert már kb. 5-6 éve szenvedek ettől a gombától, és rosszul van sztem az ember, hogy nem érezheti magát "igazi" nőnek, mert én konkrétan sokszor utálom magam. És nemtom mitől alakult ki. Újra egy fél éves kezelés vár rám. A kérdés már "csak" annyi, mint mindenkinél: "mikor gyógyulok már meg?" :))

77. 8e40437327 (válaszként erre: 75. - Farahty)
2010. febr. 1. 20:31

Szia, a faecalist onnan szerezhette pl, hogy valakivel óveszer nélkül análisan szexelt.

Üdv.


Mellesleg, ki mit tud erről az agalactiaeről? Honnan kapja el az ember?

Köszi!

76. marza
2009. dec. 2. 17:06

Sziasztok!

Voltam a nőgyógyászomnál és megkérdeztem tőle,hogy a párunk visszafertőzhet-e minket..

Azt mondta ez a baci nem telepedik meg a penisen,ezért nyugodtan lehetünk együtt..

Akkor most mit csináljak?

2009. nov. 30. 16:21

Sziasztok!


Látom, elég durván szaporodik ez a strepto fajta. Borzasztó ezeket hallani. Az október eleji kikezelés óta sikerült egy héttel ezelőtt egy jó kis akut húgyúti fertőzést bekapni véres vizelettel, és nem tudom, hogy honnan. Lehet, hogy felfáztam előző héten, amire nem emlékszem, hogy mikor és hol, vagy netán páromtól lehet, mert ennek a tipikus tünetei "nemi közösülés után 24 órával jelentkeznek". És így is volt. Kaptam antibiotikumot, negatív vizelet után persze megint a gombaölőt, mert hát nem ússza meg az ember lánya a kúrát gombásodás nélkül. A héten ugye eltiltás volt egymástól, de most mondta az urológus (és nagyon kedves volt, és lelkiismeretes), hogy hozzam el a párom nyugodtan, és igenis meg kéne nézni. Először is ondóvizsgálat, hogy van-e benne vmi bakt. vagy vírus, ill. hát egyáltalán bármi gyulladás (ahogy a vizeletemben 3 féle bakt. is volt, ami egyértelmű gyulladás), továbbá lehet persze prosztata-vizsgálat is, mert ott kézzel ki tudja tapintani, hogy gyulladásban van-e a prosztata. Tudom, hogy pocsék lehet, mikor végbélbe felnyomnak vmit, de hát ha muszáj, muszáj. Különben, nem muszáj rögtön a turkászás, elég lehet az ondóvizsgálat elsőre, az jobb eredményt is mutathat. Már korábban, évekkel ezelőtt egy másik fiúval volt is ilyen gondom, és el is cipeltem ugyanígy urológushoz, és nála meg streptococcus faecalist találtak. Igen, jól látjátok, faecalis. De hogy a fekália hogy kerül az ondóvezetékbe, ill. a prosztatába...ezt ne kérdezzétek. Fogalmam sincs. Engem is érdekelne, mert anno ebből volt évekig fertőzésem. Reméltem, h más fiúval nem lesz ilyen, erre most tessék, megint lett. Remélem már nem lesz, és a gynevac injekció számomra akkor került elő, amiből az a fiú is kapott kúrát, hogy javuljunk. Hát ennyi. Most majd párommal megyünk az urológushoz, de előbb még normál labort kér, mert valahogy nem akar szűnni neki már egy hete a folytonos hőemelkedés. Én félek, hogy valami gyulladás lehet a szervezetében, és attól kaptam át én is a húgyúti fertőzésként jelentkező 3 féle baktériumot. De ez majd kiderül...remélem pár nap múlva.

74. eggi (válaszként erre: 72. - 4f1e506797)
2009. nov. 24. 14:25
Sajnos igen, a parunk is elkapja, es naluk aztan vegkepp ritka a tunet, a prosztataban bujik meg, pont ugy mint a candida es egyeb gomba! Sokszor semmi tunetuk, ezert nem hajlandoak elmenni vizsgalatra, se gyogyszert szedni. Ebben az esetben kizarolag ovszerrel szabad csak, kulonben ping-pong lesz belole es az eletben nem maszunk ki belole! En pont igy jartam a dragammal, de mar elegem van, mert EN veszem meg a draga gyogyszereket es ugy tunik, kidobott penz, mert o sz...ik ra es allandoan visszakapok mindent!!!! Persze az ovszert meg nem akarja. Szoval javaslom, hogy mindenki vizsgaltassa ki a parjat is! Kulonben a gatyatok is ramegy a kezelesekre es soha nem lesz vege! Az antibiok karos mellekhatasairol ne is beszeljunk! Aztan meg mar gombaval is kezelhetnek...meg a parotokat is...es igy tovabb jon az ordogi kor!
73. eggi (válaszként erre: 72. - 4f1e506797)
2009. nov. 24. 14:13
Sajnos nekem is ez a szemet fertozesem van, bar en nem vagyok terhes es meg nincs is tervben, de en se tudok megszabadulni tole mar honapok ota! En gynevac-ot fogok mostmar kerni, mert az csodakra kepes, sok notol hallottam. Sajnos nekem allando huvelyfertozesem van evek ota, 30 evesen lett egy csunya petefeszek-gyulladasom is, cisztam is, es emellett a mai napig szenvedek visszatero hugyuti fertozesekkel ill. vesemedence-gyulladassal. Ja, es a candida albicansrol ne is beszeljunk! Az is mindig kitenyeszik! Ugy tunik, ennyi baja senkinek nincs itt, mint nekem! :( En a gynevac-ban bizom mar csak!
72. 4f1e506797 (válaszként erre: 71. - Marza)
2009. nov. 11. 13:00
Igen mikor megtudtam hogy van bacim onnantól inkább védekeztünk.De ezt fogom megkérdezni a dokitól hogy lehet véglegesen kiírtani,mert így ha lesz még egy gyermekem annál is fent áll a veszély hogy elkapja.
71. marza
2009. nov. 10. 22:01

Szia!

Az oké,hogy ránk nem veszélyes,de ha én megcsinálom a semicillin kúrát/amit ma kezdek,és 10 napig napi 1 kupot használok/,és elmulik a bacim,ha ez után megint együtt leszek a párommal nem kaphatom el tőle megint?Mert neki oké,hogy nem okoz problémát,meg igazából nekem sem volt semmi tünetem,de ha nekem volt ,van ilyen bacim,akkor a páromnak is van..

70. 4f1e506797 (válaszként erre: 69. - Marza)
2009. nov. 10. 18:37

szia!

nekem azt mondta a dokim,hogy ez csak kizárólag a babára veszélyes ránk nem.De engem is aggaszt,hogy sikerült-e ezt kiírtani terhességem alatt.6hetes kotrollnál megkérdezem.

Azért nem mondott szerintem túl sokat a dokid,mert szerencsére csak nagyon kis százalékban okoz problémát.Mi is megúsztuk hála,de én csak a terhesség végén kaptam 1doboz maripen extrát mindenképp antibiotikum kell.Meg a szülés alatt kaptam vénásan antibiotikumot,mert akkor kaphatja el a bébi amikor áthalad a szülőcsatornán.De még a babának is adtak 2szer antibiotikumot.

69. marza
2009. nov. 9. 18:33

Sziasztok!

Látom,egy hónapja nem járt erre senki,de talán bekukkant néha-néha vki..

20 hetes terhes vagyok,nekem ma derült ki a streptococcus agal.fertőzés.Én semicillin hüvelykupot kaptam rá.Egy szóval sem mondta adokim,hogy a páromat is kéne kezelni,de szerintem kellene,nem??Milyen orvoshoz küldjem el?Mert ha bennem van,akor benne is van,hiszen szoktunk együtt lenni..

Teljesen kétségbe vagyok esve,aolvasni itt egy két"szép " dolgot,mit csinál ez a baci.A dokim ilyeneket nem mondott.Igazából semmmit sem,,csak azt,hogy kezeljük..

2009. okt. 9. 10:43

Sziasztok!

38hetes terhes vagyok és sajnos pozitív lett a streptococcus eredményem.Nagyon ki vagyok borulva félek hogy a kisbabám is elkapja:((

Kaptam rá antibiotikumot Maripen extrát,azt mondják a penicilin a legjobb ellenszere.

Szerintetek a párom is hordozza a bacit?

2009. okt. 6. 15:27
Újabb fejlemény: miért nem írták fel rögtön az Erythromicynt? ...hát ez az...de nem baj, most kaptam Dalacyn hüvelykrémet, amiben antibiotikum van, meg Mikogal kúpot és krémet gombaölőnek (az antibiotikum kedvezőtlen hatását kiküszöbölendő gombásodásra). Remélem, ez mostmár használni is fog...
66. Farahty (válaszként erre: 57. - Tati188)
2009. okt. 2. 14:58

Sziasztok!

Látom, hogy elég sokan küzdenek ezen csúnya bakteriális fertőzéssel. A helyzet most nálam (nálunk) is ugyanez sajnos. Még aug. végén furcsa viszketős tünet jött elő, gondoltam felfáztam. Nőgyógyász kenetet vett le tenyésztésre, és felírta a Pimafucortot krém és hüvelykúp formájában. Ez mind szép és jó, használtam is, elhasználtam, csak közben szabadságra mentem két hétre, s így nem tudtam az eredmény felől érdeklődni. Múlt héten hazajöttem, párommal voltunk is együtt többször, mígnem tegnap jutott eszembe, hogy hoppá, még nem kérdeztem meg az eredményt. Erre a válasz: tessék bejönni, vissza vagyok rendelve, amúgy sem lehet telefonon felvilágosítást adni. Na, kész lettem, éreztem, hogy a szokásos vmi súlyosabb. De már vagy másfél éve nem volt se felfázásom, se semmi ilyen. Közölték, hogy jó kis tenyészetem van a streptococcus agalactiae-ból, amit csak antibiotikummal lehet kezelni. Summa-summárum Semicillin a kúra, amit én nem is ehetek, mert penicillin érzékeny vagyok. Ez így még jobb, úgyhogy párom megkapta a lórúgás Semicillint (500 mg-os lókapszula, és igen, 4x2-es adagolás, mind a 40 db-ot illetően...), én meg Sumetrolim-ot, mert a gyerekorvos is mindig azt adott, ha beteg voltam. Amit írtál tati188 - és nagyon örültem, hogy ilyen jól kiművelt tagok vannak ezen az oldalon-, hogy lincosamid tartalmú készítmény kellene, nem tudom, hogy mi lehet az a gyógyszer. A Sumetrolim nem azt tartalmaz, orvosi felírás nélkül meg nem lehet úgyse kiváltani. Mondanom se kell, hogy mikor az orvosnak mondtam, hogy "jaj, Augmentint ne, mert penicillin érzékeny vagyok", akkor kérdezte, hogy akkor mit adjak, mit szokott szedni? Én meg rosszul emlékeztem, és a Sumetrolim helyett a Semicillint mondtam, amit persze lazán felírt, pedig direkt kihangsúlyoztam, hogy nem lehet!!! ...most erre mit mondjak? áááá.... Másfelől azon gondolkodom, hogy hol szedhettem össze, már ha én szedtem össze...láttam leírva, hogy főleg húgyuti fertőzésként jön elő, de nekem hüvelyiként jött, s páromnak is égett és piros volt a "feje". Úgyh a kenőcsből Ő is kapott még az első adagnál, azóta meg semmi tünet nem volt, csak most az egy hét alatt jött elő Neki is ugyanez az égés és pirosság. Valószínű elindult a ping-pong effektus...pont amit nem kéne. Tudja-e vki, hogy lehet-e az, hogy akár a prosztatájával lehet bibi, és Ő adta nekem? Vagy ez a baktérium a vérben is benne van? vagy netán nem megfelelően fertőtlenített wc-deszka is okozhatta? Ezeket csak találgatom, mert nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag "máshol(másnál)" :-) nem jártunk, tisztálkodunk rendesen. Jaj, még egy, hogy esetleg a szájban lévő baktériumtelepek, fogmosásnál mindig vérző fogíny még dobhat rajta? Remélem tud valaki ilyen téren még infóval szolgálni!? Köszönöm szépen!

65. dopandi (válaszként erre: 64. - Kseniya)
2009. aug. 1. 12:49

Szia!


Nekem voltak tüneteim, de csak szex közben - erős égő érzés, fájdalom. Ezenfelül semmi (persze ez épp elég..). Azóta helyrejöttem egyébként, nekem az 5 injekció 10 naponként segített (Gynevac), kiegészítve az Ovestinnel. Az a probléma, hogy fogamzásgátlót szedek, ami ugye csökkenti a női hormonokat, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a szervezeted nehezebben tud védekezni és kigyógyulni:/ Ezért ajánlatos olyan ételeket és italokat is fogyasztani, amiben van ösztrogén (sör, szója, stb.) - ezt egy nagyon képzett gyógyszerész ismerősöm ajánlotta. Továbbá fehérneműk, törölközők 90 fokon mosása és szex csak óvszerrel. Gyógyulást kívánok!

64. Kseniya (válaszként erre: 59. - Dopandi)
2009. júl. 26. 16:47

Neked voltak tüneteid? Esetleg hasonlóak az enyémmel? Fájt valami?


Barna folt a szám sarkában, halvány de nagyon fehér bőrű vagyok így látszik..


Semmicilin-t szedtél esetleg- mi volt a tapasztalatod?

Mert én is azt szedtem, és várok az eredményre..

63. Kseniya (válaszként erre: 62. - B.Timke)
2009. júl. 26. 16:43

Nincsenek igazán tünetei.

Nincs fájdalom, ha erre gondolsz.


Az arcbőrön jelentkezhet halványbarnás folt, nekem a szám körül és köröm átlátszóvá válik.


De komoly baktérium, nehezen kiirtható és ha neked van, akkor a pasidnak is van!!

Későbbi meddőséget, hegesedés okoz, nőgyógyászati gyulladásokat- nekem ez jelent meg- na azt már érezni fogod!!


Nem kenegesd semmivel, mert a váladékban- és feltehetően a vérben van benne- gyógyszer kell rá, méghozzá PENNICILLIN tartalmú- mert CSAK arra érzékeny.


Én szedtem Semmicilint,- Vanicilin is jó- naponta 5 db-ot 14 napig, elmúlt a bőrömről a ronda barna folt, de az újabb kenetvizsgálat eredményét még nem tudom.


Ha meglesz okosabbak leszünk.


Ha így sem múlt el, az orvos szerint jön az infúzió...lehet hogy az én orvosom lelkiismeretesebb...(?)

2009. máj. 14. 09:09
Tegnap tudtam meg hogy nekem is ilyen s.a.-m van. Párommal éppen babát szeretnénk, és most nem tudom, hogy egyáltalán az én szempontomból milyen jelentősége van?! Gátolja -e a teherbeesést?! a doki azt mondta nem, sőt. Nem tudom ez most mit jelent. és ha terhes vagyok esetleg, csak még nem tudok róla, és elkezdem a Dalacin hüvelykrémet használni, akkor lehet tőle baja a babának?! Én semmit nem vettem magamon észre, tüneteim nincsenek, egyáltalán azt sem tudom, milyenek a tünetei..
2009. máj. 6. 15:20

Nekem is streptococus agalataeim van, Semicilin kaptam rá,500 mg-naponta 4-szer.

Másoknál is ilyen nagy dózist írt föl az orvos egy napra?

A nőgyógyászok 80%-át csak a pénz érdekli.

Váci utcai magánrendelőben nem csináltak hüvelykenet-vizsgálatot, pedig már akkor is bennem volt+ trichomoniasis is.

De fizettem 20 ezer forintot!

Viszont egy igen aprócska méhszájsebnek neki akartak esni mint Tóth az anyjának. Azóta elmentem 3 másik orvoshoz és mind a három azon a véleményen volt hogy bűn volna hozzányúlni, olyan apró, a műtéttel okozott heg, és az abból felgyógyulni nagyobb sokk lenne a szervezetemnek...

Az egyik orvos, szimpatikusnak és lelkiismeretesnek látszott, ő érdekes egy fillért sem fogadott el, és állami rendelőben dolgozik...

Csak a napi 4 Semicillint tartom soknak, ezért érdeklődöm.

Császárt igenis végeznek- kb. 500 ezer Ft-ért, ( pénzért ebben az országban minden megvehető)szerintem jobb is mint a természetes szülés, de ez csak az én véleményem, nem kell vele egyetérteni és sem értek egyet az ellenkező meglátással.

Személy szerint Nekem tele a Hócipőm a természetes, háborítatlan szülés nevű baromsággal, amit annyira erőltetnek a különböző médiumokban, ami egy igen jól működő iparágként üzemel, de inkább Victoria Backemmel értek egyet!Fontosabb volna ha a szerencsétlen gyerek nem a McDonalds-ban kötne ki 15 évesen mosogatni, a nagy háborítatlan szülés után,de remélem nem bántok meg egy asszonyt sem.

Remélem tudtam segíteni mindenkinek a tapasztalatokkal.

60. dopandi (válaszként erre: 55. - Ninna26)
2009. ápr. 4. 18:15
Mondanom sem kell, én is így jártam, a saját dokim épp nem volt, elmentem máshoz és én is gombaellenes szereket kaptam:/ Pedig mondtam neki, hogy ezek nem olyan tünetek, de nem nagyon érdekelte. Az a baj, hogy sok orvos a nagy számok törvénye alapján dolgozik és ha ebbe nem esel bele, hát így jártál. Azóta küzdök én is a kis házibacimmal:/
59. dopandi (válaszként erre: 57. - Tati188)
2009. ápr. 4. 17:32
Szia! Én 24 éves vagyok (nem terhes) és szintén kb 5 hónapja van S. agalactiaem. 3 fajta antibiotikumot is kaptam rá az általad felsorolt hatóanyagokkal, de egyik sem segített, rövid időre javult valamelyest az állapotom. Most pedig Gynevac-ot kapok én is (a szuri) kiegészítőleg Ovestinnel (hormonkenőcs) és reménykedem, mert ez teljesen elkeserítő..
2009. ápr. 2. 13:48

Előszöris sziasztok!

Valaki segítsen!Eddig semmi hasznosat nem találtam,arról ami érdekelne!Ha a szülésnél mégis fertőződik a baba ezzel a bacival akkor mi lehet?Olvastam idegrendszeri tünetről is és sok másról!Az érdekelne,h mi a legrosszabb ami a babóval történhet ilyen esetben???

2009. márc. 31. 19:21

Sziasztok!

21 éves nő vagyok,4 éve küzdök hüvelygyulladással.Az utóbbi hónapokban mélyebben foglalkoztam a témával,mert már eléggé unom!

Kiderítettem,hogy a S. agalactiae miféle baci:lényeg,hogy vizeletből székletből könnyen kimutatható ún. CAMP-teszttel,ezt sztem a nőgyógyász is el tudja végezni ha nagyon megerölteti magát!

Olvastam ,h sokan Dalacyn krémet kapnak rá,aminek a hatóanyaga Clyndamicyn.Ez jó az anaerob bacikra,de nem a S. agalactiae-ra,ami ampicillin és amoxicillin érzékeny.Tehát ha valaki orvosa ezt nem tudná akkor ilyen hatóanyagú szert kell kérni(szisztémikust és lokális szert is egyszerre)

Aki penicillin érzékeny,annak lincosamid a megfelelő hatóanyag.

Nagyon remélem hogy segíthettem!

2008. okt. 30. 23:44
Az első szülésemnél sajnos a kisfiam fertőződött streptoval.Most 33 hetes kismama vagyok és antibiotikumot kell szednem a 36.hét után aztán tenyésztés és még ha szükséges szülés alatt is antibiotikum.És ha még szükséges a babának szüéetése után ő is antibiotikumot kap.Én rettegek,mert a kisfiam nagyon súlyosan fertőződött.Remélem most tényleg jobban odafigyelnek.
2008. okt. 28. 16:14
Sziasztok! Olvasom hogy ki-ki gomba elleni szereket kap streptococcus fertőzésre... Nagy hiba, hiszen ez egy baktérium fertőzés! Gombaelleni szerekkel csak fokozódik a probléma. Emlékszem anno még jóval terhességem előtt nekem is volt valami bacis fertőzésem, elmentem vele dokihoz (sajna a saját dokim épp szabin volt) és felírt Canesten t. Jól megjártam vele, később a saját dokim alig bírt kigyógyítani, annyira elintézett a másik orvos. Nem is tudom ilyenek hogy praktizálhatnak! Borzalmas! Egyébként terhes vagyok én is, és az előző terhességemnél már diagnosztizálták a streptococcus t, szóval ilyenkor annyi a teendő és nem több, hogy az anyuka a szülés alkalmával (és nem előbb, mert annak semi értelme!) kapja infúzióban az adott antibiotikumot. Ennyi! Koraszülést okozhat, de ezt nem lehet a terhesség alatt adott antibiotikummal megelőzni.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook