Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenóttal rakott rizs recept

Spenóttal rakott rizs recept

Elkészítési idő 80 perc

A Spenóttal rakott rizs hozzávalói:
15 dkg rizs
45 dkg forrázott spenótlevél
3 tojás
2-2 dl tej-tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
vaj vagy margarin
esetleg reszelt sajt
tejföl


A Spenóttal rakott rizs elkészítési módja:
A rizsből párolt rizst készítünk, a leforrázott spenótleveleket szűrőbe téve jól lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk és a rizs harmadát beleterítjük, majd beborítjuk a spenót felével. Újabb rizsréteg, spenót és végül a maradék rizs. Nem kell, hogy vastagok legyenek a rétegek, így is szép csíkos lesz szeletelve. A tejet és a tejszínt alaposan elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, majd az egész keveréket a spenótos rizsre öntjük. A tetejét beszórhatjuk reszelt sajttal is, de anélkül is nagyon finom, majd betoljuk a 175 C°-os sütőbe és 1 órán át sütjük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, úgy lehet szépen szeletelni. Tálaláskor megtejfölözzük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenóttal rakott rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook