Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós? (tudásbázis)
Szia! Én simán habarással készítem, tej és liszt. Ízesítés só és sok fokhagyma. Bundáskenyeret vagy tükörtojást sütök mellé.
Jó étvágyat!
A zsömlét beáztatom tejbe, ha megázott vagy kézzel pépesitem vagy turmixal. A spenótot felengedem ha mirelit, nem túl sok rántást készitek., ha zsemleszinű kapart vagy pépesitett fokhagymát teszek bele, egy kanál pirospaprikát, félreveszem, belekeverem a zsemlét , vissza a kislángra és keverem. Ha kell tejet teszek hozzá, ha elérte a megfelelő sürüséget és felrottyant leveszem. A só ne maradjon ki. Én tojást a sóskába szoktam tenni de lehet a zsemlével összekeverve a spenótba is. Tartalmasabb.
1-2 zsemle, vagy egy vastagabb héjnélküli kenyér is lehet. Mikor mi van otthon. Mi rántottát szoktunk a tetejére tenni, vagy tükör tojást.
Igy tanultam a Mamikámtól régen.
úgy szoktam,hogy apróra vágott fokhagymát megpiritom egy kicsit étolajon,hozzáteszem a lisztet,kicsit ezt is lepiritom,nem nagyon,mert jártam már úgy,hogy keserű lett...felöntöm tejjel,kikeverem vele és hozzáteszem a spenótot,sót....amikor már összesűrűsödött,akkor ütök bele tojást és lefedem hagyom egy kicsit rotyogni és utána félre húzom a tűzről,természetesem kislángon,amikor abbahagyta a rotyogást vissza teszem és ezzel ellehet játszani egy darabig,de akkor a tojás a saját gőzében fől meg és a főzelék sem lessz folyós...nagyon finom,a családom is szereti én még tört krumplit szoktam hozzá csinálni,sőt,nem rég volt hozzá rántott pulykamáj is...isteni volt..
jóóóóóóóóóóóóó főzőcskézést.....
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?