Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós? fórum

Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. jún. 3. 17:21

Zsemlés spenót?

Mióta a seggem kilyukadt nem hallottam róla.

Persze kinek a pap kinek a lánya.

53. cipa (válaszként erre: 4. - 6c5f346e46)
2009. júl. 13. 22:03
Fordítva csináld, először a lisztet pirítsd meg, utána rakjad bele a fokhagymát. Így majd nem lesz keserű.
52. szimre
2008. dec. 9. 18:48

Ez az egész tudásbázis-feladvány egyszerű kérdésnek indult. Ehhez képest mi már az egész gazdasági világválságra is képesek lennénk megoldást találni. Nagyon ügyesek vagyunk! :DDD

Na, viccen kívül: Meezykém, drágám, megnézted a receptemet? Ez egyfajta spenót, az én ízlésem szerint. Nem állítom azt, hogy más elkészítési mód rossz, de én nem szeretem. Tudod: kinek a pap, kinek a papné. Nekem pedig a lányuk! :DDD

51. 6c5f346e46 (válaszként erre: 46. - Szimre)
2008. dec. 9. 18:35
a volt anyósom ő konyhás volt,és ő mondta,lehet,hogy ma már máshogy van,de annó még amikor mi picik voltunk,mi is ugy kaptuk otthon,édesen...mi szerettük...
50. szimre
2008. dec. 9. 18:21

Egyébként elnézést kérek mindenkitől: "de gustibus non est disputandum" - az ízlésekről kár vitatkozni.

:))))))))))

49. szimre (válaszként erre: 47. - Zizisicc)
2008. dec. 9. 18:17
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
48. Zizisicc (válaszként erre: 45. - 6c5f346e46)
2008. dec. 9. 18:15
Én nem vettem észre. Lehet, régen voltam gyerek. :o))))))))
47. Zizisicc (válaszként erre: 46. - Szimre)
2008. dec. 9. 18:15
Na, ezt ne feszegessük! :oDDDDDDDD
46. szimre (válaszként erre: 45. - 6c5f346e46)
2008. dec. 9. 18:12
Spenót és a cukor? Jaj! Már kevesebbért is haltak meg emberek! :DDDD
45. 6c5f346e46 (válaszként erre: 41. - Lehoagi)
2008. dec. 9. 09:12
azért nem szeretik a gyerekek a menzai spenótot,mert abba nem tesznek fokhagymát,hanem cukrozzák...
44. Zizisicc (válaszként erre: 41. - Lehoagi)
2008. dec. 7. 20:02
Akkor én kivétel vagyok, én szerettem az "üzemi" meg a menzai spenótot is, ennek ellenére otthon zsemlével csinálom. Vagy kenyérrel, ha épp nincs zsemle! ;oDDDDDDD
43. Zizisicc (válaszként erre: 39. - Szimre)
2008. dec. 7. 19:58
:oDDDDDDDDDDDD
42. 5a7f699553 (válaszként erre: 41. - Lehoagi)
2008. dec. 7. 18:57

"Kell bele tejbe áztatott zsemle, kifli, különben olyan iztelen, hig lesz, mint a menzai."



Én csináltam zsemlésen is, meg anélkül, sok tejjel. Az utóbbinál maradtam, mert így a finomabb. Nem folyós és ízetlen. Nem hiszem, hogy azon múlik, hogy van-e benne zsemle vagy sem. A fokhagyma igen nagy kelléke, ez igaz, de a fenti állításod nem.

2008. dec. 7. 18:42
Hetente kell főznöm spenótot, mert annyira szereti családom! Kell bele tejbe áztatott zsemle, kifli, különben olyan iztelen, hig lesz, mint a menzai. Állitom, hogy azért nem eszi meg sok gyerek, mert még nem evett finomat! Sőt én mézzel izesitem és jó sok fokhagymával!!!! Minden gyereknek kellene egyszer jól elkészittet ennie és nem lenne gond! Én gyerekem is megeszi, de csa az itthonit! Bár igy van majdnem minden főzelékkel. Nagy üzemben nem tudnak finom főzit csinálni! további szép estét mindenkinek!
40. szimre (válaszként erre: 38. - Zizisicc)
2008. dec. 7. 18:41
Ez viszont axióma! :DDDDDDDD
39. szimre
2008. dec. 7. 18:41
ZSEMLÉT én sem teszek bele! Csak ÁZTATOTT SZIKKADT (3-4 napos) KENYERET! :DDD
2008. dec. 7. 18:33
Szerintem a spenótba, ami mindenképpen KELL és KÖTELEZŐ, az a spenót. :oD
37. Zizisicc (válaszként erre: 36. - 5a7f699553)
2008. dec. 7. 18:31
Nem KELL! Ez is egy lehetőség. :o))
2008. dec. 7. 18:29

sziasztok,


Én sem rakok bele zsemlét... :)


Mondjuk, ha tennék is bele, akkor is csak megásztatnám jól tejjel, aztán kész. Nem tudtam, hogy tojás kell bele...

35. 6c5f346e46 (válaszként erre: 31. - Szimre)
2008. dec. 7. 17:57
most aztán jól oda mondtuk neki...jaj,de meg vagyunk elégedve magunkal...
2008. dec. 7. 12:31
Annyit beszéltetek róla, hogy holnap nálunk is spenót lesz:))))) És pontosan leírom hogyan és hogyan nem:)))) Na. Amúgy békés, boldog vasárnapot nektek:)))))))))))))))
33. szimre (válaszként erre: 32. - Anam)
2008. dec. 7. 10:09
Én meg bundás kenyérrel! :)))
32. anam
2008. dec. 7. 10:08

Jajjjistenem -hát ahány ház... én ha gyorsan akarom csinálni, fölolvasztom a fagyasztott pürét, vajon párolom átnyomott fokhagymával + húsleveskockával,borssal, szerecsendióval, utána teszek bele zsömlemorzsát át pirítom kicsit, aztán feleresztem tejjel annyira, hogy olyan állagú legyen, amilyenre épp akarja az ember, kicsit átforralni, és kész.

Mi mindennel és mindenhez szeretjük, gyakran csak hagymás krumplival - (tükör)tojást mi csak a tetejére szoktunk, de biztos sűríteni is jó...

31. szimre (válaszként erre: 30. - Zizisicc)
2008. dec. 7. 09:38
Igazad van Sicc! Gratula! :)))
30. Zizisicc (válaszként erre: 27. - 6c5f346e46)
2008. dec. 6. 18:40

Azért mert Te nem raksz bele zsemlét, akkor már nem is lehet??? Na, ne viccelj már! Leírtunk egy csomó variációt, mindenki próbálja ki azt, amelyik szimpatikus neki.

Nem árt egy kis kísérletező kedv! :o))

2008. dec. 6. 16:41
Nálam a spenót úgy készül, hogy a spenót leveleket felteszem főni -néhány perc- teszek a főzőlébe majorannát, borsot, átnyomott fokhagyma gerezdeket, sót. Kevés rántást készitek, a leszürt spenótot beleteszem és főző tejszinnel, kevés tejjel összekeverem. Az egészet átturmixolom. Izlés szerint még utólag füszerezem.
28. Dócy
2008. dec. 6. 16:14
Én is fokhagymás rántással készítem, de ha véletlenül nem találom el az arányokat, és hígra sikerül, elkeverek egy kis lisztet tejjel, és összeforralom.Így már biztos finom krémes állagú lesz.Tükörtojással, vagy burgonyapürével szeretjük.
27. 6c5f346e46 (válaszként erre: 9. - Rebeka022)
2008. dec. 6. 15:33
nem kell bele zsemle,hidd már el...el nem tudom képzelni,hogy rakjak bele...
26. mamaki
2008. dec. 6. 11:24

A spenótot legegyszerűbben úgy lehet elkészíteni csomómentesen, hogy a spenót mennyiségétől függően - pld. 1 doboz milerilet )0,5 kg - 2 db szikkadt zsemlét beáztatunk 1/2 liter tejbe, amit összeturmixolunk, majd a fokhagymás, kis csipet borsos felforralt spenóthoz öntjük ezt a "zsemleturmixot", de HIDEGEN!!! Ízlés szerint só, kicsi cukor (a vad ízt elvennei). KÉSZ!! Ennyi! Így soha nem lessz csomós, finomabb, mint rántással!! Tojás nem kellbele!! Csak fzve "hozzá" pld.

Sok sikert!!!

25. szimre
2008. dec. 6. 11:24

Ami nálam bevált, az a saját (pardon: szegény anyukám) receptje, a nevem alatt metalálod a hoxán:

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1

néven.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook