Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spenótos- túrós lasagne recept

Spenótos- túrós lasagne recept

Elkészítési idő 70 perc

A Spenótos- túrós lasagne hozzávalói:
-12 lap tészta ( kb. 300g)
-500g spenót
-250 g túró, vagy tejföl
-2 db közepes fej hagyma
-5 cikk fokhagyma
500 g paradicsom friss, vagy konzerv hámozott paradicsom.
-2 evőkanál sűrített paradicsom
-150g sajt a tetejére
-olaj
- víz
Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, szerecsendió


A Spenótos- túrós lasagne elkészítési módja:
1. A spenótot kevés vizen, kis sóval kb. 5 percig előpároljuk, leszűrjük. 2. Az egyik hagymát, világosra pirítjuk, majd kicsit hozzápirítunk 3 cikk áttört fokhagymát is. 3. Hozzáadjuk a spenótot, kk. sót, borsot, kis szerecsendiót. Kicsit összepároljuk kb. 5 perc alatt. 4. Egy másik edényben üvegesre pirítjuk a másik hagymát és a maradék fokhagymákat. 5. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, paradicsompürét, és kb. 3-4 dl vizet. Összefőzzük. 6. A túrót összekeverjük annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. 7. A paradicsomszósszal kezdve rétegezzük tepsibe a hozzávalókat. 8. Fedjük be sajttal. 9. 180 fokon süssük 25-30 percig.

Rétegezés:
- paradicsomszósz (csak lé)
- tészta (6 lap)
- paradicsomszósz
- spenót fele
- túró fele
- tészta
- spenót
- túró
- sajt


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spenótos- túrós lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook