Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos túrógombóc fokhagymamártással recept

Spenótos túrógombóc fokhagymamártással recept

A Spenótos túrógombóc fokhagymamártással hozzávalói:
0,5 kg ricotta
10 dkg búzadara
1 zacskó mirelit leveles spenót
2 fej fokhagyma
só, rozmaring
3 tojás
0,5 dl tej
olívaolaj, mustár, bors, liszt


A Spenótos túrógombóc fokhagymamártással elkészítési módja:
A ricottát egy nagy keverőtálba öntöm, hozzákeverem a darát és félreteszem.
A még kicsit fagyos spenótleveleket kisebb darabokra vágom, és mivel a fagyasztás miatt nagy a víztartalma, alaposan kinyomkodom, majd a ricottához szórom.
Egy nagy fazékba sózott vizet teszek forralni.
Lereszelek 1 fej fokhagymát, és a spenótos túróhoz adom. Sózom, rozmaringgal ízesítem, majd hozzáadom a tojások sárgáját és alaposan összekeverem. A fehérjéket felverem, hozzálazítom a masszához.
A túrógombóc alapot fél órára félre teszem pihenni, majd gombócokat formálok belőlük és sós, lobogó vízben kifőzöm.

A mártáshoz serpenyőben 2 gerezd apróra zúzott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítok, 1 púpozott teáskanálnyi mustárral, ízlés szerinti borssal fűszerezem, és alaposan elkeverem. Mikor a fokhagyma megpirult, rászórok 1 evőkanálnyi lisztet, azzal is elkeverem, majd kb. 0,5 deci tejjel felöntöm. Megsózom és kevergetés mellett mártás sűrűségűre forralom.
A megfőtt gombócok mellé tálalom a mártást.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 23. 09:13

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook