Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spenótos-camembertes batyu recept

Spenótos-camembertes batyu recept

A Spenótos-camembertes batyu hozzávalói:
10 dkg spenót (levél),
1 kis gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
5 dkg camembert sajt,
1 cs leveles tészta.


A Spenótos-camembertes batyu elkészítési módja:
A spenótót megmossuk, durvára vágjuk és enyhén sós vízben kb. 5 percig forrázzuk. Leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és az olajon picit megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, még 1-2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közben a camembert sajtot felkockázzuk. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és négyzet alakú darabokra vágjuk. A spenótot a tésztanégyzetekre helyezzük átlósan, a tetejére rászórjuk a camembert kockákat, majd a tészta szabadon maradt sarkait a tetejére hajtjuk és könnyedén összenyomjuk. Tetejét megkenjük tojással és 200 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spenótos-camembertes batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook