Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Speckó lecsó gazdagon, Zsolt módra recept

Speckó lecsó gazdagon, Zsolt módra recept


Elkészítési idő 180 perc

Kalória nem t
Zsírtartalom van benn
Szénhidráttartalom nem tudom

A Speckó lecsó gazdagon, Zsolt módra hozzávalói:
2~3 evőkanál disznózsír
3 fej közepes, vagy kissé nagyobb vöröshagyma
75 dkg paprika (lehetőleg húsosabb fajta)
1 nagyobb érett paradicsom
25 dkg koktél paradicsom
15~20 dkg füstölt kolbász
- én a csípős és jobb minőségűre szavazok, de mehet bele bármilyen is.
1~2 evőkanál Csípős Piros arany
- ízlés dolga, akár sima Piros arany is lehet, ha nem szereted a csípőst


Speckó lecsó gazdagon, Zsolt módra
Az első adag ami elkészült ...

A Speckó lecsó gazdagon, Zsolt módra elkészítési módja:
A zsírban párold meg a hagymát amit nagyobb kockákra vágj fel. Amikor kezd fehéredni a hagyma, tedd bele a felkarikázott kolbászt és miután egy kicsit rottyant, tedd rá a fedőt és foglald el magad bármivel egy fél órára. Hozzám a szomszéd jött és mivel ő férfi, hát beszélgettünk egy sort amíg a kolbász és a hagyma összepárolódott. Persze, sokkal jobb lett volna a főzőcskézés, ha a szomszédasszony jött volna át, de hát ez van. Miután összeérlelődött a hagyma és a kolbász - no meg elment a szomszéd - beletettem a nagyobb darabokba vágott paprikát maggal együtt és egy kicsit ezt is bepároltam. Amikor a paprika kezdett puhulni, hozzátettem a felkockázott paradicsomokat és amikor már engedett egy kis levet az egész, tettem bele Csípős Piros aranyat. Az egészet főztem még fedő alatt kb 20~25 percet. Indukciós főzőlapon történt a művelet, 130 watton. Amikor lejárt a főzési idő szépen leveses volt az egész lecsó, amit egy kanál búzadarával sűrítettem be és még 2~3 percet hagytam ezen a legalacsonyabb teljesítményen párolódni. A végén, amikor kivettem belőle azt amit meg akartam enni, csak azt sóztam a saját szám íze szerint. Így nem kellett még csak kenyeret sem szelni hozzá. Annyira jól sikerült, hogy pillanatok alatt elfogyott és már nem is emlékeztem az ízére, így aztán még egy "vájlinggal" mertem belőle. Mire ezt a receptet megírtam, már az is eltűnt!

Nagyon fontos, hogy az érlelési időszak meg legyen tartva és a közben folytatott tevékenység is építse a testet és a lelket!


Kategória: Egytálételek receptjei


A speckó lecsó gazdagon, zsolt módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook