Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spárgás tésztasaláta sonkával recept

Spárgás tésztasaláta sonkával recept

A Spárgás tésztasaláta sonkával hozzávalói:
4 személyre:
750 g fehér spárga,
só, csipetnyi cukor, 1 ek. vaj,
250 g farfalle (masnitészta),
50 g píneamag,
1 gerezd fokhagyma,
1 cs. bazsalikom,
100 ml hidegen sajtolt repceolaj,
50 g frissen reszelt parmezán,
bors,
200 g füstölt sonka


A Spárgás tésztasaláta sonkával elkészítési módja:
A spárgát megmossuk, meghámozzuk és levágjuk a végét. A szárát 4 cm hosszú darabokra vágva a vajjal és a cukorral ízesített sós, forró vízben 15-20 perc alatt ropogósra főzzük, majd leszűrjük. Közben a csomagoláson levő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük a tésztát. Szűrőben lecsepegtetjük, és tálba rakjuk. A pestóhoz zsiradék nélkül aránysárgára pirítjuk a pineamagot, kiszedjük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. A megtisztított fokhagymát négybe vágjuk. A bazsalikomot levelét, a fokhagymával és a pineamaggal együtt mixerben pürévésítjük. Fokozatosan hozzáöntjük a repceolajat, végül beleforgatjuk a parmezánt, és ízesítjük. A pestóval összekeverjük a még meleg tésztát, majd lazán beleforgatjuk a spárgát. A sonkát félbehajtva, a tésztasalátával együtt tányérokra osztva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spárgás tésztasaláta sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook