Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Spárgás pisztráng fűszermártással recept

Spárgás pisztráng fűszermártással recept

A Spárgás pisztráng fűszermártással hozzávalói:
60 dkg fehér spárga
4 szelet pisztráng
2 evőkanál mogyoróolaj
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál salátaecet
25 dkg vaj
1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling, zsázsa
őrölt bors, só


A Spárgás pisztráng fűszermártással elkészítési módja:
A spárgákat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről és forgácsonként hozzáadjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, a tojásfehérje habot. Belekeverjük a fűszereket és mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, köré rendezzük a sárgát, s mellé kináljuk a mártást.


Kategória: Halas ételek receptjei


A spárgás pisztráng fűszermártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook