Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sovány kacsasült recept

Sovány kacsasült recept

A Sovány kacsasült hozzávalói:
» 1 kg burgonya
» 2 fej vöröshagyma
» 1 alma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 teáskanál majoránna
» 1 késhegynyi őrölt szerecsendió


A Sovány kacsasült elkészítési módja:
Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, rászórjuk a szerecsendiót, majd rátesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastul nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a belsejét. A bőrét jól bevágjuk, kockára, egészen a húsáig. A vágatokat sózzuk, fokhagymázzuk. A kacsa belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, az almát beletesszük, majd összezárjuk a nyílást. A burgonyára fektetjük. Alufóliával befedjük, forró sütőbe toljuk, és 1 ½ óráig közepes hőfokon sütjük. Utána megpirítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sovány kacsasült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook