Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sós túrós rúd recept

Sós túrós rúd recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sós túrós rúd hozzávalói:
25 dkg margarin
1 kis pohár kefír
25 dkg tehéntúró
kb. 50 dkg liszt
2 tojás

olaj a kikenéshez


A Sós túrós rúd elkészítési módja:
1. Egy mély tálban betolom a margarint a mikróba, hogy kicsit megpuhuljon. Ezután csak hozzáteszem a túrót, a lisztet, a kefírt, sót és 1 tojást, kézzel gyorsan összedolgozom, hogy könnyen kezelhető, nem ragacsos, helyes kis cipó legyen. 2. Pihentetem kb. 1 órát a hűtőben. 3. Deszkán kisujjnyi vastagra nyújtom, a tojással megkenem, derelyevágóval (pizzavágóval) ujjnyi csíkokra vágom. A tetejét meg lehet szórni sajttal, köménymaggal, pirospaprikával, szezámmaggal, de simán is nagyon finom. 4. Tepsibe pakolom (nem nagyon kell köztük helyet hagyni, csak felfelé nőnek egy kicsit). Kb. 180 fokos sütőben pirosra sütöm. Másnap is finom, de nem nagyon szokta megérni.

Nagyon finom, egyszerű, nem lehet elrontani. Túró helyett sajttal is lehet készíteni.

Természetesen pogácsaszaggatüval is ki lehet szúrni, csak úgy sokkal tovább tart.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós túrós rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook