Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sós-sajtos kiflike recept

Sós-sajtos kiflike recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sós-sajtos kiflike hozzávalói:
40 dkg liszt
30 dkg rétesliszt
1,5 dl tej
1 dl étolaj
1 evőkanál só
1 pohár kefír
pici cukor
4 dkg élesztő

Töltelék:
fél margarin
15 dkg sajt


A Sós-sajtos kiflike elkészítési módja:
Fenti alapanyagokból kelt tésztát készítünk, majd kilenc cipóba vesszük. Hármat kisodrunk, az elsőre kenünk az olvasztott/puhított margarinból, megszórjuk reszelt sajttal, majd erre egy másik lap, töltelék, harmadik lap. Ezután jól kinyújtjuk, majd 12 v. 16 cikkbe vágjuk. Feltekerjük, tepsire egymástól távolabb sorakoztatjuk, tojással lekenve sütjük. 160 fok, 23-25 perc. Ó igen! A fennmaradó hat gombóccal is hasonlóan járunk el.:)

Nagyon finom! :)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós-sajtos kiflike elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook