Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Sörös rozskenyér recept

Sörös rozskenyér recept

A Sörös rozskenyér hozzávalói:
50 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg finomliszt
2,5 dl barnasör
2,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos víz
1 teáskanál só
a forma kenéséhez vaj


A Sörös rozskenyér elkészítési módja:
Előző este az élesztőt a sör felével, 20 dkg rozsliszttel összegyúrom, letakarom, és szobahőmérsékleten érlelem.
Másnap a kétféle lisztet összekeverem, sózom, majd a megérett kovásszal, a maradék sörrel, és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz, lágy tésztává dagasztom. (A rozsliszt ragacsos lesz, nem válik el az edény falától.) Letakarom, kb. 30 percig kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, elfelezem, két kikent formába teszem (lehet pl. őzgerincforma is). Letakarom, s további 1 órát kelesztem. Akkorra kelt meg, amikorra a tészta a formát teljesen kitölti.
Tetejét vizes ecsettel megkenem. 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm, majd közepes hőmérsékleten további 30 percig.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , júl. 23. 12:51

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook