Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal recept

Sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal recept

A Sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal hozzávalói:
A csülök:
- 1 db hátsó sertéscsülök
- 5 dl sör
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db babérlevél
- 4-5 szem egész bors
- grillfűszer
- só

Szalvétagombóc:
- 9 db zsemle
- 3 db tojás
- 3 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- petrezselyemzöld
- töröttbors
- só

Bajor káposzta:
- 60 dkg Vecsési káposzta
- 20 dkg császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1-2 db babérlevél
- só, bors


A Sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal elkészítési módja:
Szalvétagombóc: a zsemléket kockára vágjuk, leforrázzuk a tejjel és letakarva néhány percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a borsot, sót, petrezselymet, pirított hagymát, 3 egész tojást, és összedolgozzuk. Beletekerjük fóliába, a két végét összetekerjük, néhány lyukat szúrunk rajta késsel, és forró, sós vízben kb. 10-15 perc alatt kifőzzük). Hideg vízbe kiszedjük, ha kihűlt, leszedjük róla a fóliát és felszeleteljük. Csülök: A sörből, fokhagymából, babérlevelekből, borsból, vöröshagymából készített pácban a csülköt min. 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután beletesszük a tepsibe, grillfűszerrel megszórjuk, meglocsoljuk a páclé egy részével és 140°C-on 1,5-2 órát sütjük. Amikor már pirul a hús, meglocsoljuk a maradék páclével és tovább sütjük. Ha kész, felszeleteljük. Káposzta: Az olajba beletesszük a kristálycukrot, a kockára vágott kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a káposztát, babérlevelet, megborsozzuk és sózzuk. Amikor elfőtte a levét, fehérborral felöntjük és megdinszteljük

A csülköt meglocsoljuk a szafttal és káposztával és a szalvétagombóccal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sörben pácolt disznócsülök, bajor káposztával, szalvétagombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook