Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás-sajtos croissant recept

Sonkás-sajtos croissant recept

A Sonkás-sajtos croissant hozzávalói:
½ kg mélyhûtött leveles tészta
15 dkg fõtt sonka
¼ kg tejszínes sajt
1,5 dl tej
2 tojássárgája

õrölt bors


A Sonkás-sajtos croissant elkészítési módja:
A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk). A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk. Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét. Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás-sajtos croissant elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook