Sonkás papucs recept

A Sonkás papucs hozzávalói:
a tésztához:
Rama sütőmargarin: 12 dkg
ecet: 1 evőkanál
víz: 2 evőkanál
tojás: 1 db
só: egy kevés
sütőpor: 1 csomag
finomliszt: 30 dkg

a töltelékhez:
főtt tojás: 1 db
parasztsonka vagy sült comb: 20 dkg
tojásfehérje: 1 db

a kenéshez:
tojássárgája: 1 db
tej: egy kevés


A Sonkás papucs elkészítési módja:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.A sonkát és a tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a fölvert tojásfehérjével. A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korong közepére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit lenyomkodjuk. Szebb lesz, ha a szélét villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180–200 °C fokon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sonkás papucs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook