Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás keltekercs recept

Sonkás keltekercs recept

A Sonkás keltekercs hozzávalói:
1 kg kelkáposzta
10 dkg vaj
1 ek köménymag
3 dl tejföl
3 tojás
6 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt

10 szelet gépsonka /vagy maradék sülthús/


A Sonkás keltekercs elkészítési módja:
1.A kelkáposztát laskára (hosszú csíkokra) vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk. 2.Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük. 3.A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk. 4.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. 5.A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen. 6.Deszkára emelve kihűtjük, hidegen szeleteljük

Az eredeti recept szerepel a fentiekben,de én annyit módosítottam,hogy a kelkáposztára só heylett ételízesítőt tettem,és megszórtam fokhagymaporral.
A sütőpapírra először a tojásos masszát öntöttem,és utána terítettem szét rajta a kelkáposztát.
Amikor megsült,hagytam langyosra kihűlni,rákentem egy tömlős tejszínes sajtot /de lehet reszelt sajttal is meghinteni/,utána tettem rá a sonkát,és úgy tekertem fel.

Valóban nagyon finom és kiadós vendégváró,vagy vacsorára is adható egy finom teával.






Sokkal finomabb, mint gondolnád! Még a kelkáposzta rajongók is meglepődnek, a nem annyira rajongók pedig felfedezhetik a kelkáposzta kellemes ízét.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás keltekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook