Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás-hagymás lepény recept

Sonkás-hagymás lepény recept

A Sonkás-hagymás lepény hozzávalói:
1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve


A Sonkás-hagymás lepény elkészítési módja:
1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe. 2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el. 3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is. 4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk. 5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás-hagymás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook