Somlói torta recept

A Somlói torta hozzávalói:
Tészta:
1 db 8 tojásos piskótatorta

Krém:
3 tojás
2 csomag csokoládé ízű pudingpor
15 dkg kristálycukor
15 dkg porcukor
5 dl tej

Cukorszirup:
15 dkg cukor
2 dl víz
0,5 dl rum

Szóráshoz:
10 dkg mazsola
10 dkg darált dió

Díszítéshez:
3 dl tejszín habja
kakaópor

Csokoládéöntet:
2,5 dl tej
2,5 dl víz
4 dkg kakaópor
fél csomag csokoládé ízű pudingpor
25 dkg cukor
0,5 dl rum


A Somlói torta elkészítési módja:
Krém elkészítése: A kristálycukrot, a tojások sárgáit, és a pudingport a tejjel sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, a porcukorral kemény habot készítünk belőle, majd a pudinggal óvatosan összeforgatjuk. A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, és hozzáadjuk a rumot. Az öntethez az adalékokat felfőzzük, csomómentesre keverjük, és rummal ízesítjük. A torta elkészítése: A piskótát 3 lapra szeljük, a krémet is három részre osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a sziruppal, megkenjük krémmel, rászórjuk a mazsola és a dió felét, s befedjük a második lappal. Ismét cukorszirup, krém, dió, mazsola, végül a harmadik lap. Megöntözzük a sziruppal, a maradék krémet rásimítjuk. A tetejére habtejszínből készült kemény habot teszünk, majd kakaóporral díszítjük. Hideg helyre tesszük, a legjobb, ha másnapig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A csokiöntettel tálaljuk.

A torta elég puha állagú lesz, ezért legjobb, ha már a tálalásra szánt tálcára készítjük el a tortát, mert kész állapotjában nehezen mozgatható.

Szerintem a csokiöntet nyugodtan elhagyható, mert anélkül is nagyon fincsi!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook