Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói galuska (egyszerűen) recept

Somlói galuska (egyszerűen) recept

A Somlói galuska (egyszerűen) hozzávalói:
A rumaromás öntet hozzávalói:
30 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 db rumaroma

6 dl vízbe tedd bele a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és forrald fel.
Majd öntsd bele a rumaromát.
Kihűlve a hűtőben sokáig eláll.

A csokiszósz hozzávalói:
50 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg. kakaópor
1 db rumaroma


A Somlói galuska (egyszerűen) elkészítési módja:
6 dl meleg vízbe keverd bele csomómentesen a kristálycukrot a kakaóport és a vaníliás cukrot. Majd tedd fel főni. Magától be fog sűrűsödni,folyós krémes lesz. Amikor kész,keverd bele a rumaromát. !!! Ha kihűl még sűrűbbé válik!!! Kihűlve a hűtőben sokáig eláll. Ezek után vedd elő a babapiskótát,vágd fel. Tedd bele egy nagyobb tálba. Kicsit locsold meg a rumaromás öntettel.(nem kell mind!) 2 csomag vaníliás pudingporból készíts pudingot. Öntsd rá a piskótára és keverd össze vele. Fóliázd le az egészet (így a puding nem fog bőrösödni)és hagy kihűlni Amikor kihűlt szedj ki egy tányérba. Locsold meg a csokiszósszal. Tégy rá tejszínhabot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói galuska (egyszerűen) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook