Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói galuska, ahogyan én készítem recept

Somlói galuska, ahogyan én készítem recept

Elkészítési idő 50 perc

A Somlói galuska, ahogyan én készítem hozzávalói:
tojás
liszt
cukor
sütőpor
tej
rumaroma
mazsola
vanília pudin
csoki puding
durvára darált dió
tejszinhab


A Somlói galuska, ahogyan én készítem elkészítési módja:
Tetszés szerint a tojásokból a lsizttel,cukorral,sütőperral piskótát sütünk.Én egy nagy tepsibe 10 tojásból sütök piskótát,10 kanál cukorral,10 kanál liszttel egy csomag sütöporral.Ha kisült,felkockázom.Közben a vanília pudingot 5 dl tejjel és 2 dl vízzel ízlés szerint cukorral megfőzöm.Ugyanígy a csoki pudingot is,abba öntök egy kis rumaromát is.tejet keverek össze rumaromával.pár kocka piskótát a kehelybe teszek,meglocsolom a rumaromás tejjel,rakok rá egy adag csokikrémet és megszórom a mazsolávalamit előzőleg rumaromába áztattam.Mégegy adag piskótát teszek rá,szintén meglocsolom a tejjel,majd jöhet a vanílía krém és rá a durvára vágott dió és a felvert tejszínhab.Én általában hulalát használok.

Ha valakinek nincs kedvehabot verni,akkor jó a tetejére a flakonos is,de azt ne tegyük rá csak fogyasztás előtt,mert összeesik.
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói galuska, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook