Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Sokszor azért érezzük magunkat betegebbnek, mert túl sokat olvasunk az interneten a tünetekről? fórum

Sokszor azért érezzük magunkat betegebbnek, mert túl sokat olvasunk az interneten a tünetekről? (beszélgetés)

10. Sirga (válaszként erre: 8. - Amaunet)
febr. 17. 06:15
Szó sincs róla, hogy az összes orvos ilyen lenne. Csak - mint írtam - sok ilyennel volt dolgom. De volt szerencsém néhány rendkívül alapos dokihoz is. Ők valóban kincset érnek.
9. Amaunet (válaszként erre: 8. - Amaunet)
febr. 16. 15:37
*komfortosabban
8. Amaunet (válaszként erre: 6. - Sirga)
febr. 16. 15:35

Szerencsére nem találkoztam még ilyen orvossal.

Háziorvost is váltottam néhányszor, de költözések miatt.

Mindig megbezélték velem, hogy mi a sorja a kezelésnek, milyen vizsgálatok, szakorvosok szükségesek a kivizsgáláshoz. És persze kezelték a tüneteket, hogy ne legyenek fájdalmaim, konfortosabban érezzem magam.

Azért nem mondanám ki az összes orvosra azt, hogy hanyag a munkájára.

7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Sirga)
febr. 16. 13:49
Errefelé a doki nem az okokat keresi, hanem tünet alapján felír valamit. Később az újabb tünetek említésekor ha rájön hogy az előzőleg felírt tabletta mellékhatását érzed, arra is ír valamit, és így tovább. Azt olvastam, ebben a láncreakcióban kb. a 8. újabb gyógyszernél veszíti el az orvos a fonalat.
6. Sirga (válaszként erre: 4. - Amaunet)
febr. 16. 13:42

Alapvetően egyetértek. Különösen az említett laboreredmények értelmezésében. :)

Csak sajnos sok olyan orvossal akadtam már össze, akit nem a valódi probléma felkutatása érdekelt, hanem csak tünetileg kezelt.

Természetesen elsősorban orvoshoz fordulok, de megesik, hogy a netet ívom segítségül. Szerencsére nem vagyok hajlamos a hipochondriára, így sokszor előbb bukkanok az okokra, mint a dokik. :/

5. globus (válaszként erre: 3. - 55Judit)
febr. 16. 12:47
Nem leszek népszerű azzal, amit most mondok, de régen (internet előtti őskövület időkben) valahogy jobban érezték az emberek, mivel kell orvoshoz fordulni. Ha elestünk, levertük a térdünket, orrunk vérzett, lázasak lettünk, nem rohantak velünk a sürgősségire...józan paraszti ész nem kombinált, megoldotta vagy kivárta a gyógyulási időt. Ma ha valaki megfázik, olyan náthás, " majdnem megdöglik, a háta beszakad" stb. Kutya sem eszik, ha beteg, elfekszik.
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
febr. 16. 11:50

Orvoshoz kell fordulni! Ő arra képezte magát, hogy a tünetekből diagnosztizálja a betegséget.

Az internet nem látja a laboreredményedet, nem tudja megnézni a torkod.

A szomszédasszony tanácsai (vagy fórumozók) sincsenek rád szabva. Ami nekik bevált (vagy azt hiszik), nem biztos, hogy számodra is jó.

febr. 16. 11:00

Ha nem akarsz orvoshoz fordulni a tüneteiddel, szeretnéd egyedül megoldani a problémát, akkor érdemes utánajárni hogy lehet megoldani. Sőt, van egy csomó egészségmegőrző praktika is, melyek kisebb eü. problémákat meg is oldanak.

Érdemes ezen elmélkedni, nem pedig azon hogy most rosszabbul érzem magam vagy jobban. Ez nem visz előre.

febr. 16. 10:12
Aki erre hajlamos, annak nem ajánlatos mindent összeolvasni, mert aztán beképzeli magának a legrosszabbat.
febr. 16. 09:44
Néha már így érzem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook