Sokszor azért érezzük magunkat betegebbnek, mert túl sokat olvasunk az interneten a tünetekről? (beszélgetés)
Szerencsére nem találkoztam még ilyen orvossal.
Háziorvost is váltottam néhányszor, de költözések miatt.
Mindig megbezélték velem, hogy mi a sorja a kezelésnek, milyen vizsgálatok, szakorvosok szükségesek a kivizsgáláshoz. És persze kezelték a tüneteket, hogy ne legyenek fájdalmaim, konfortosabban érezzem magam.
Azért nem mondanám ki az összes orvosra azt, hogy hanyag a munkájára.
Alapvetően egyetértek. Különösen az említett laboreredmények értelmezésében. :)
Csak sajnos sok olyan orvossal akadtam már össze, akit nem a valódi probléma felkutatása érdekelt, hanem csak tünetileg kezelt.
Természetesen elsősorban orvoshoz fordulok, de megesik, hogy a netet ívom segítségül. Szerencsére nem vagyok hajlamos a hipochondriára, így sokszor előbb bukkanok az okokra, mint a dokik. :/
Orvoshoz kell fordulni! Ő arra képezte magát, hogy a tünetekből diagnosztizálja a betegséget.
Az internet nem látja a laboreredményedet, nem tudja megnézni a torkod.
A szomszédasszony tanácsai (vagy fórumozók) sincsenek rád szabva. Ami nekik bevált (vagy azt hiszik), nem biztos, hogy számodra is jó.
Ha nem akarsz orvoshoz fordulni a tüneteiddel, szeretnéd egyedül megoldani a problémát, akkor érdemes utánajárni hogy lehet megoldani. Sőt, van egy csomó egészségmegőrző praktika is, melyek kisebb eü. problémákat meg is oldanak.
Érdemes ezen elmélkedni, nem pedig azon hogy most rosszabbul érzem magam vagy jobban. Ez nem visz előre.
További ajánlott fórumok:
- Miért vagy most az interneten?
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Társkeresés az interneten
- Miért nem jó az internetes ismerkedés?