Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Sokkal radikálisabban lépnék fel a gyorshajtás ellen. fórum

Sokkal radikálisabban lépnék fel a gyorshajtás ellen. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
35. Zsebóka (válaszként erre: 15. - Channa*)
máj. 10. 10:47
Úgy értettem, hogy vidéken nagyon jól tudják, hogy kikre jellemző ez a viselkedés
máj. 9. 13:44
Gyorshajtás az semmi. Ma még egy driftelő autót is láttam. Na tőle azonnal venném el a jogsit.
máj. 3. 14:23
Én is. 150 km\h fölött menőknek 500.000 ft büntetés+ 1 év jogsi bevonás. Hogy egy életre megjegyezze. Lakott településen ugyanez 70 km /h felett.
32. New(l) (válaszként erre: 9. - Imisz)
máj. 3. 13:07

Egyetértek. A kedvencem az, mikor két település között mehetne 80-90-nel,és 50-nel haladunk. Minden kanyarban tapossa a féket, aztán lakott területre érve felgyorsít 60-ra. 🤦

Rendkívül veszélyes az ilyen Lassú Kapitány, mert eldurran a mögötte araszolók agya, és felénk általában kockázatos az előzés, mert hegyes vidéken közlekedünk.

31. Épperrejártam (válaszként erre: 22. - Imisz)
máj. 2. 12:09
A megengedett sebesség csak egy opció. Az élet produkál egyéni helyzeteket, amelyekhez alkalmazkodnunk kell. (Az "állandó rohanást" úgy általában tartom hibának az életünkben.)
30. LBO (válaszként erre: 12. - Épperrejártam)
máj. 2. 06:40
Végülis az is egy indok, hogy nem mer gyorsan menni. Mint a kolléganőm. Azért megy 60-nal, max. 70-nel (de akkor már a féket tapossa), mert nem mer gyorsabban menni. Mögötte meg olyan kocsisor, hogy a végét nem látod. De persze szerinte az a hülye, aki előzi, mert minek rohanni. 🤦‍♀️🤣
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Komor)
máj. 2. 05:52
Svájc is jó példa, szigorúan veszik nagyon a gyorshajtást.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Channa*)
máj. 2. 05:43

De nem 60 volt a sebességhatár, hanem 50. 13-as hozzászólásban 60 helyett 65-öt hoztál fel a példádban, csak erre mondtam, hogy ezért nem fognak megbüntetni.

Nyilván bosszantó, meg dühítő, sokszor tényleg nem a veszélyes helyeken mérnek, hanem ott, ahol még lakott terület tábla van és az ember már gyorsít, mert nincs semmi. Se házak, se gyalogosok.

De erre úgyis rájön sok autós. Az autópályán a gyorshajtók tudják hol mérnek, máshol meg tolják neki. 180-as tempó is bőven tud veszélyes lenni.

máj. 2. 05:42
Én is! Mi volt az Árpád hídnál is. Két autó versenyzett a harmadik, a vétlen meghalt. Nem, erre nincs pardon. Azonnal lecsukni, autóját bezúzni, pénzbüntetés, stb.
máj. 2. 05:13

Vannak országok ahol elveszik az autót. Biztos nem a 10-15 km-el gyorsabban hajtók esetében.

Aki meg balesetet, maradandó károsodást, halált okoz azt le is csuknám egy életre. És még megfejelném jó kis pénz büntetéssel. Milliókkal. Tanuljon belőle.

25. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 16. - Channa*)
máj. 2. 05:05

Vannak a világban erre példák, hogy elveszik a gépkocsit, gondolom nem 5-20 km/óra sebességgel lépik túl a sebességet.

Amilyen utak nálunk vannak, bizony sokszor a megengedett sebesség is sok.

Akinek halálra gázolják a hozzátartozóját, gondolom nem így gondolja: „Ó, szerencsétlen, még a kocsiját is ellopták!”

50-100 ezer Ft nem visszatartó sokaknál.

24. Channa* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 21:15
Ja, nekünk nincs drága autónk. Suzukink és fordunk van.
23. Channa* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 21:14

Nem, ez nagyon nincs rendben.

Ilyet nem csináltunk még, így fogalmam sincs, hogy őket, hogyan büntetik, de azt gondolom, hogy tényleg csak azokat büntetik meg nagyon, akik nem szegik meg túlzottan a szabályokat, az ilyeneket meg észre sem veszik.

22. Imisz (válaszként erre: 12. - Épperrejártam)
máj. 1. 21:13
Nem gondolom rohanásnak a megengedett sebességgel történő haladást.
21. Channa* (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 21:12
50 helyett.
20. Channa* (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 21:12

De igen! Fizettünk!

Kimásolom a levélből:

"2026.03.08 08:05-kor a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletnek (a továbbiakban: KRESZ) a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó 26. § (1) bekezdés a) pontban foglalt előírását megszegve a megengedett legnagyobb 50 km/óra sebesség helyett úgy közlekedtek, hogy a járműnek a sebességmérő által mért sebessége 68 km/óra volt ."

Ez 70 Eft büntivel járt.

19. komor (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 21:06

A finneknél van azt hiszem egy jó kis szisztéma, nem tudom hogy miként alakították ki, de ugyanazért a hibáért teljesen eltérő büntetési tételek vannak náluk. A gazdag bmw tulajt sokkalta jelentősebb összeggel büntetik ugyanazért, mint a csóró szuzukist. Nagyságrendekkel többet kell fizetni egy milliomosnak, mint a szegény embernek.

Tudom, hogy ehhez képben kell lenni a rendőröknek, hogy ki mennyit keres, de valahogy megoldották ezt.

Ha ott büntetéssel ütnek, az mindenkinek fáj. Nem kacarásznak a gazdagok sem!

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Channa*)
máj. 1. 20:53
És az rendben van, hogy valaki 50 helyett 150-nel megy? Hogyan lehet akkor ezt megakadályozni? 80-100 milliós autókkal nevetnek a büntetési tételeken.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Channa*)
máj. 1. 20:52
60 helyett a 65-ért nem fizetsz, de meg 75-ért sem, ha csak meg nem állítanak a helyszínen.
16. Channa* (válaszként erre: 6. - Kedvesenfanyar)
máj. 1. 20:50

De ahhoz, hogy a bünti igazságos legyen, valóban szűrni kellene, hogy a gyorshajtó valóban gyorshajtó e.

Elvenni a gépkocsiját? Mármint ellopni valaki tulajdonát? És akkor a tolvaj is kapna büntit? Ugye ezt nem gondolod komolyan?

Az ittas vezetőnek újra kell vizsgázni, gondolom a drogosnak is.

15. Channa* (válaszként erre: 5. - Zsebóka)
máj. 1. 20:48

"Gyorshajtásnál előfordul, hogy az ember nem lát egy táblát és mondjuk 30 helyett 50-nel megy. De egy rendőr is tudja, kik azok,"

Nem, nem tudják. Trafipax van, fotóz és automatikusan küldik a büntit. És nem, nem nézik az ember előéletét.

14. timycat (válaszként erre: 12. - Épperrejártam)
máj. 1. 20:46

Van sajnos, szerintem is veszélyes. Valakinek mögötte egyszercsak elpattan az agya és belemegy necces szituációkba. Mennyi ilyet láttam 🙄. Szerencsére baj egyszer sem lett belőle, de volt olyan szitu hogy le kellett húzódnom, hogy ne jöjjön belém szemből vagy azért lassítottam, hogy nagyobb eséllyel maradjak ki a "balhéból". Fel kell venni a ritmust.

Másrészt az utak borzasztó állapota is veszélyes.

13. Channa* (válaszként erre: 4. - Timycat)
máj. 1. 20:46

Pont így vagyunk mi is.

Lehet, hogy indokolt, de nem sokkal lépjük túl néha, pl. 60 helyett 65 vagy 68. A 65 50 eFt, a 68 70 eFt. Tehát, valóban nem gyorsulási versenyt rendeztünk. Idén már mind a hárman belefutottunk ilyenbe. 2x 70 eFt-ot és 1x 50 eFt fizettünk ki.

12. Épperrejártam (válaszként erre: 9. - Imisz)
máj. 1. 20:24
Én azt hiszem, nincs olyan, hogy "indokolatlanul lassan hajtó". Mindig van valami oka. Az adott helyzetben türelemre, nyugalomra van szükség a többiek részéről. Hova és minek ez az állandó rohanás?
máj. 1. 18:29
A pénz büntetés nem elriasztó
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Imisz)
máj. 1. 17:27
Ez is igaz, de talán kevésbé veszélyes, mint a gyorshajtás. Azt nagyon nem szeretem, amikor valaki megy a belső sávban 45-tel, mellette a külsőben a másik 43-mal. Fej-fej mellett haladnak és ők átérnek sárgán, te meg utána várj, mert természetesen pirosat kapsz.
máj. 1. 17:02

Én az indokolatlanul lassan haladókat is büntetném. Aki nem veszi észre, hogy városon belül, de ki van rakva egy 60-as tábla és megszokásból megy 48-al, meg kint 75-80-al, más meg menne a megengedett 90-el, de a forgalom miatt előzni sem lehet csak battyogni mögötte, na az ilyentől kapok agyf@szt! Ha nem biztos magában, tegyen ki T betűt, én azt mindig tiszteletben tartom. Vagy ne üljön autóba, ha nem tudja felvenni a forgalom ritmusát.

Nem a gyorshajtás (gyorsabban hajtás) miatt van a baj, hanem a figyelmetlenség miatt!

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Timycat)
máj. 1. 16:55

Azt mondd meg nekem, miért mindig a szabályosan közlekedő szívja meg? Betartom a 90-et (nem óra, GPS szerint), tudom, hogy van ráhagyás, de kb. mindenki letol. Olyan közel jönnek, a másik autónak a rendszámát nem látom, vagy az első lámpáit ha belenézek a tükörbe. Tudom, van ráhagyás, elviekben nem büntetnek meg ezzel a tempóval, csak helyszíni bírság szabható ki.

Másik kedvencem az autópálya. Na itt aztán tuti nem fogsz tudni a szabályos 130-cal menni, mivel állandóan utolérsz egy kamiont (ritkább esetben buszt), de a belsőbe nem tudsz kimenni, mert folyamatosan 150 körüli tempóban jönnek. Sokkal jobban jár az ember, ha 110-120-as sebességgel próbál meg haladni a 130-as helyett, aztán oda szoktam neki nyomni, amikor olyan a szituáció előzés közben. Én 150-nel folyamatosan NEM megyek, mert nem tartom biztonságosnak, mivel az autósok 99%-a számára a követési távolság nem mond semmit. 130-cal szeretnék haladni (de azzal szintén nem tudok), sokkal biztonságosnak érzem és ott még a fogyasztás sem növekszik annyira radikálisan. Akkor kinek van igaza? Arról nem beszélve, hogy amikor egysávosra szűkül az út útépítés miatt, sokan (legtöbben) nem tartják be a sebességkorlátozást, pedig nagyon veszélyes 100+-os tempóban döngetni, ha folyamatosan jönnek szembe/melletted dolgoznak.

Szerintem túl nagy a ráhagyás, így soha nem lesz rend az utakon.

Aki pedig városban a sebesség radikális átlépése miatt megöl valakit, eleve úgy kezdeném, hogy annyit adnék neki, mint egy gyilkosnak. Kész. Mondjuk azt sem értem, minek közútra 300-400 lóerős autó.

7. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 1. 16:55

Meg aki a kihelyezett 20-30-a tábla ellenére mutogat hogy menjek már

Bemutattam én is neki :)

máj. 1. 16:01

Én is, fájdalmasan igazságos büntetést adnék.

Anyagihelyzetéhez mérten gebedjen bele a büntetésbe.

A gépkocsiját kobozzák el x időre, még akkor is, ha a minkájához kell.

Talán lenne fegyelem.

Ha ittasan, vagy tudatmodosítottan vezet, újból vizsgáztatnám.

Nem szűnne meg, de tuti elrettentő lenne többeknek.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook