Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sokáig elállós süteményeket keresek... fórum

Sokáig elállós süteményeket keresek... (beszélgetős fórum)


2010. jún. 29. 16:53
Sokáig elállós sütemény...????:))) Ha létezik is ilyen, nálunk az sem állna el sokáig. A fiúk mindent elpusztítanak pillanatok alatt:))))
2010. jún. 29. 13:50
linzer, zserbó
2010. jún. 29. 12:02

Köszi mindenkinek,most aztán a bőség zavara van...:-)

De azért még ha van valakinek ötlete,megírhatja:-)

15. 0ed3fb046c (válaszként erre: 1. - Szeklice)
2010. jún. 29. 11:17

Szia! Nekem vannak régi bevált recijeim,amiket rendszeresen csinálok én is, ill én is viszem nyaralni őket. :-)


OMLÓS KEKSZ (FELEZŐS)

1kg lisztet 0,5kg vajjal összemorzsolni utána 25dkg porcukor, 3toji sárgája. Összegyúrni, hurkár csinálni belőle (szalámi formát) fólpakkba, vagy sima nejlon zacsiba 1esével, 1óra hűtő. Utána karikára szeletelni tetejét lekenni a toji fehérjével, sütni. (a lisztet lehet felezni, mandula, dió, mák, kakaó úgy legyen 1kg pl 65dkg liszt 35dkg dió) Ha pedig nem szeretnéd ezekkel izesíteni akkor az alap recit összeállítod úgy h raksz bele oregánot, bazsalikomot, kakukkfűvet pici örölt borsot & akkor lesz zöldfűszeres kekszed.Ha van & szeretitek, miután lekented a fehérjével megszórhatod 1picit a nagyszemű sóval Nekünk ez jött be legjobban. OLCSÓ & FINOM! Ha pedig nem szeretnéd az egiszet felkarikázni mert soknak találod, akkor tedd be a fagyóba & amikor sütni akarsz vedd elő olvazd fel karikázd & süsd.


APRÓ KIFLI

1kg liszt, 35dkg zsír, 1élesztő felfuttatva. Összegyúrni, kinyújtani, pogiszaggatóval kiszaggatni, közepére lekvár ,dió, mák... félbehajtani összenyomni. Sütni, forrón vaniliásporcukorba hempergetni. SZINTÉN 1PÉNZTÁRCA KÍMÉLŐ SÜTI.


"PEREC"

50dkg liszt, 25dkgsajt, 25dkg ráma, kevés só, 2egész toji, 2dl tejföl, 1szalagáré. Összegyúrni, 1óra pihi. Nyújtani szaggatni. (bármilyen reszelt sajt lehet trappista, füstölt...)


PÜSPÖK KENYÉR

1poh nat jughurt, 1poh cukor, 2egész toji, 2poh liszt, fél csom sütőpor, fél poh darált mák, 1poh aszalt szilva. Összekeverni, láda formába sütni.


KÉTSZINŰ SÜTI

2poh liszt, 1poh cukor, 2egész toji, nem egészen fél poh olaj, 1cs sütőpor, 1poh nat joghurt. Ezt mind összekeverni, elfelezni & az 1ik felébe fél poh keserű kakaót keverni. Váltakozva a láda formába kanalazni. Sütni. Amikor szeleteljük a kalácsot foltos lesz mint 1 boci. :-)


Remélem tudtam segíteni!!! :-) Nekünk ezek beváltak, kívánom h neketek is. Jó nyaralást!!! Aztán kérjük a beszámolót a sütikről & a nyaralásról 1aránt! :-)

14. Szilvamama (válaszként erre: 13. - Szeklice)
2010. jún. 29. 11:07
Kb. 5 perc az egész, és nálunk nagyon kelendő! :)
13. Szeklice (válaszként erre: 12. - Szilvamama)
2010. jún. 29. 10:43
Nagyon köszönöm! Ezt biztosan elkészítem!
12. Szilvamama (válaszként erre: 10. - Szeklice)
2010. jún. 29. 10:32

0,5 kg darált keksz, 15 db egész háztartási keksz, 25 dkg olvasztott margarin, kb. 2 - 3 dl erős kávé, 12,5 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint.


A datáltkekszet és az összetördelt háztartási kekszeket kakaóport és cukrot egy tálba teszem, ráöntöm a megolvasztott margarint, rumaromát, a kávé egy részét, és összekeverem. Ha még szükséges hozzá folyadék, a kávé mennyiségével "játszom". Ha összeállt, letépett alufóliára halmozom, és két szalámirudat csinálok belőle, hűtőben állni hagyom legalább fél napig.


Ha ízlik, tehetsz bele csokidarabokat, mazsolát, diót, vagy ami tetszik!

2010. jún. 29. 10:28

Mézeskalács

Én nyáron is szoktam sütni


25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg, egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 ek fahéjat, 1 kk szegfűszeget és 2 dkg szalalkálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele 60 dkg lisztet.

Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig

Nyújtsd 2-4 mm vékonyra, formázd!

Tetejét felvert egész tojással kend meg!

Forró sütőben süsd mogyoróbarnára 200 fokon.


Ez a fajta egyből puha, nem kell várni, hogy puhuljon


Nem olvad, nem maszatol

2010. jún. 29. 10:23
Látom,darált kekszes sütikből sincs hiány!:-) Keksz-szalámit még nem ettem soha,de tudom melyik az.Biztos fincsi lehet.Megnézem a neten,hogy készül.Legalább 2,de inkább 3 fajta sütit készítenék,és nem lenne jó,ha sokat kellene pepecselni velük.Ezért is jó a kekszes süti.Meg is nézem a neten,hogy készül ez a szalámis fajta...
2010. jún. 29. 10:18
a darált keksz is sokáig eláll, és mi úgy is szoktuk csinálni, hogy csokidarabokat teszünk bele (persze ilyenkor nem daráljuk), és ezt lekvárral is megtöltheted :-)
8. mamcili (válaszként erre: 1. - Szeklice)
2010. jún. 29. 10:16
kefíres pogi
2010. jún. 29. 10:15
Keksz-szalámi.Nem kell bele csak keksz,kakaó,margarin,cukor,rum eszenc.....
2010. jún. 29. 10:15

keksztekercs, golyó tej nélkül

de a legtöbb süti fagyasztható

2010. jún. 29. 10:13
Még sosem csináltam linzert,de azt hiszem itt lesz az ideje.:-)Van is egy jó ischler receptem...
2010. jún. 29. 10:10
minden linzertésztás süti jó sokáig eláll
2010. jún. 29. 10:08
őszibarack
2010. jún. 29. 10:01
Linzer, ischler, habcsók, gyümölcsös pite, muffin, mézes puszedli, kekszszalámi, kókuszos csiga. Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
2010. jún. 29. 09:57
Hétvégén megyünk nyaralni,5 napra.Mivel apartmanba megyünk,szeretnék még itthon 1-2 fajta sütit is elkészíteni,amit aztán magunkkal vihetünk.Várom a jó ötleteket,lehetőleg recepttel együtt,és hogy kb.meddig áll el.Előre is köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook