Soha többé McDonald's és társai. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Anglia vetekszik, bár kérdés melyik állammal. Nyilván nem a posh Massachusettel, ahol a whole foods a legtöbbet ad el.
Én be szoktam betanni a lábamat ezekbe a helyekre. Nem lesz budos, és nem fogok olajat leszurni egy adag csirke vagy hasáb miatt.
Én szerettem a mekiben enni, vagy 30 évvel ezelőtt rendszeresen ebédeltem ott. Egészen addig, amíg megfigyeltem, hogy a krumplijuk megfekszi a gyomromat. Kiderült, hogy a sült krumpli, mint a kő nyomja a hasamat.
Egyszer a gyerekek kipróbálták, saját sült krumpliként adtak mekiből vettet ebédre. Nem volt mese, ugyanúgy kikészített, mint a Pesti mekiben vett krumpli.
27-esben.
Azt hiszem el, amit a szakértők mondanak. Beírtam a keresőbe, egészségtelen a McDonald' sban enni vagy sem. A válasz igen, ha rendszeres. Sosem érdekelt mi számít menőnek, és emiatt nem járok oda.
Most egy egész regényt másolok be, habár nem szeretek idézni, de mégis megteszem, mert ne mi beszéljünk, hanem a szakértők.
Igen, a McDonald's étel, a legtöbb más gyorsétteremhez hasonlóan,
egészségtelennek számít, ha rendszeresen fogyasztják, mivel magas a zsírtartalma, a kalóriában, a nátrium- és a telített zsírsavakban, ami növeli a szívbetegségek, a magas vérnyomás és az elhízás kockázatát. Bár a McDonald's kínálatában vannak egészségesebb opciók, mint például a saláták vagy a grillezett csirkemell, a legtöbb menü magas feldolgozottsága és tápanyagtartalma miatt nem ajánlott napi vagy gyakori fogyasztásra.
Miért egészségtelen?
Magas zsírtartalom: A burgonya, a sült csirke, a shake-ek és a legtöbb hamburgerezőben lévő zsíros ételek hozzájárulnak a túlzott kalóriabevitelhez.
Magas nátriumtartalom: A gyorséttermekben a túlzott sófogyasztás is gyakori, ami hozzájárulhat a magas vérnyomáshoz.
Magas feldolgozottság: A legtöbb menü magas feldolgozottságú, ami azt jelenti, hogy kevés benne a rost és a növényi alapú tápanyag, viszont sok benne a mesterséges adalékanyag és a tartósítószer.
Elhízás kockázata: A rendszeres McDonald's fogyasztás növeli az elhízás kockázatát, ami pedig számos más egészségügyi problémához vezethet.
Mit lehet tenni?
Fogyasszon mértékkel: Ehet McDonald's-ban, de csak ritkán, és akkor is válogasson az egészségesebb opciók között.
Válasszon egészségesebb alternatívákat: Saláták grillezett csirkével, vagy grillezett csirkemell-szendvics, zsírszegény öntettel, kevés mártással.
Kerülje a túlzott kalóriát: Gyakran magas a kalóriatartalma a burgonya, a shake-ek és a desszerteknek.
Figyeljen az adagméretekre: Ne fogyasszon túl sok ételt.
Figyelj csak. Nehogy azt hidd, hogy akinek sok pénze van, gyorséttermi ételeket eszik. Ehhez mit szólsz? Mert ezt írtad nem? Én elvégeztem fitness tanfolyamot és abba ezek nem tartoznak bele, sőt ott vannak a másik végén, ami különösen nem ajánlott.
Én nem veszek és azért nem, mert egészségtelen. Nem érdekes mennyi az ára. De edd tovább, viszont másoknak ne tanácsolj rosszat. Senki nem gátol meg abban, hogy elmenj és meg sem akarlak győzni.
Mint minden amit megveszel tele van ízfokozóval. Ráadásul a mekiben szigorú előírások szerint készítik az ételeket.
általában grillezett vagy sült húspogácsa (leggyakrabban marha, de lehet sertés vagy más is) van egy félbevágott zsemlében, amihez különféle feltéteket adnak, mint például sajt, saláta, paradicsom, hagyma, uborka és szószok, mint a ketchup vagy a mustár.
Alapvető összetevők
Zsemle: Egy speciális, kerek, puha zsemle.
Húspogácsa: Grillezett vagy sült, lapos fasírt, leggyakrabban darált marhahúsból, de sertésből vagy más húsból is készülhet.
Feltétek:
Sajt (például füstölt gouda)
Saláta
Paradicsom
Hagyma (nyers vagy karamellizált)
Uborka (kovászos)
Szószok: Ketchup, mustár és más szendvicskrémek.
További lehetséges összetevők
Tojás: Néhány receptben a húspogácsa kötőanyagaként használják.
Zsemlemorzsa: Hasonlóan a tojáshoz, a fasírt szaftosságát növeli.
Hasábburgonya: Gyakran tálalják mellé.
Légyszi ird meg és miért csinál bármit is bármelyik összetevő a szervezettel -amit amúgy bárhol bármikor megtudsz vásárolni, és egyébként is fogyasztasz -, mert amit belinkeltél nem működik.
Nem tesz kárt akár egy ottani étkezés sem? Ötszáz és ha kell ezer forrást tudnék mutatni, hogy de márpedig igen.
Itt van ez például:
Nem egy Blikk szintű újságból választottam. Nem kell kifogásokat keresni arra, ha valamit rosszul cselekszünk azért, mert lusta valaki főzni vagy nincs ideje. Egy sima és nem töltött péktermékben közel nincs annyi szénhidrát. Ráadásul ezeket úgy gyártják, hogy gyanakszom arra, beletesznek olyan ízfokozókat és egyebeket, amely arra sarkall, vegyél még, ert finom.
Igen, így van.
Ráadásul a kamaszok nyugodtan bemehetnek és akár 2-3 órát is ellehetnek a hidegben a mekiben és senki nem fogja őket baszkurálni. Még akkor sem, ha nem mindenki eszik. Van konnektor, talán még free wifi is. Tök érthető a dolog.
Egy alap hambi 550. Egy péksütemény a pékségben 500.
Amúgy nem kell minden nap ott enni. Semmivel sem egészségtelenebb, mint a ki tudja miből van péksütemények.
De a vallomástevőt nem értem. Szerintem be kéne perelnie a McDonaldsot, ha ilyen káros volt rá nézve, hogy bement oda és talán még evett is.
Kétszer ha jártam McDonald's-ban, társasággal. Kávé, kis édesség.
A KFC-től viszont rendszeresen rendeltem. Nem viselt meg pszichésen.:)