Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Slambuc egyszerűen, bográcsban recept

Slambuc egyszerűen, bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Slambuc egyszerűen, bográcsban hozzávalói:
1 csomag szabó gallér tészta
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 kg burgonya
2 nagyobb szem
érett paradicsom
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
csípős fűszerpaprika


A Slambuc egyszerűen, bográcsban elkészítési módja:
A bográcsba szórva kisütjük az apróra vágott szalonnát. Ha a zsírja kisült, megpirítjuk benne az apró kockákra vágott vágott vöröshagymákat, majd hozzáadjuk és benne megdinszteljük a meghámozott és felszeletelt paradicsomokat is. Ezután beleszórjuk a kisebb kockákra vágott burgonyákat, amit jól átforgatunk a hagymás, paradicsomos masszában és ha kissé átüvegesedtek, akkor az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor megsózzuk Ha a burgonyák majdnem készre főttek, akkor hozzáadjuk a tésztát és addig főzzük, amíg a készre főzés után pirulni kezd. Akkor jó, ha a lé teljesen elpárolog és a tészta teljesen lepirul. Ha valaki szaftosan szereti, az hagyjon rajta egy kevés levet. Melegítve is nagyon finom. Savanyúság illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A slambuc egyszerűen, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook