Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéscomb fűszeres mártásban recept

Sertéscomb fűszeres mártásban recept

A Sertéscomb fűszeres mártásban hozzávalói:
1 kg sertéscomb
1- 1,5 dl étolaj
ketchup
mustár
bors
ételízesítő

2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db savanykás alma


A Sertéscomb fűszeres mártásban elkészítési módja:
A húst besózzuk, és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő, (vagy sült hús fűszerkeverék) és bors keverékével, majd 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Egy mélyebb edénybe a húst belehelyezzük, ráöntjük az étolajat. Körberakjuk a cikkekre vágott vöröshagymával, almával és fokhagymával. 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 órát sütőben sütjük. A fóliát levéve pirítjuk, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkára kivesszük, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük. Köretként rizst vagy sült burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéscomb fűszeres mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook