Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sertésborda spárgával recept

Sertésborda spárgával recept

A Sertésborda spárgával hozzávalói:
4 szelet karaj,
4 szelet sonka,
kb: fél kg spárga,
olaj,só,bors,
15 dkg reszelt-sajt,
3 dkg vaj,
1ek.liszt,
1.5-2 dl tej,
1 dl tejföl

köretnek :petrezselymes párolt rizs.


A Sertésborda spárgával elkészítési módja:
a hússzeletek szélét bevagdosom,hogy sütés közben ne kunkorodjon fel.Egy kicsit kiklopfolom és utána besózom és borsozom. Egy kicsit hagyom állni, majd olajon szép pirosra megpirítom mindkét oldalát.Most egy kevés vízzel felöntöm és puhára párolom.A húst benne hagyom a serpenyőbe,hogy ne száradjon ki. A spárgát megtisztítom és enyhén sós és 1 ek. cukros vízben megfőzöm./ egybe hagyom a spárgát nem vágom darabokra Most elkészítem a mártást amivel le fogom önteni. A vajat megmelegítem és a lisztet hozzá keverem. Zsemleszínűre pirítom és a hideg tejet fokozatosan hozzákeverem. Sózom és borsozom,kevergetem,olyan pudingszerűre kell besűrűsödnie, akkor jó. Lehúzom a tűzről és hozzákeverem a tejfölt,s jól kidolgozom. Előveszek a egy tepsit,kicsit kiolajozom és a húsokat egymás mellé rakom. Minden szeletre teszek egy szelet sonkát, 4-6 db főtt spárgát s utána elosztom rajtuk a mártást.Annak a tetejére szóróm a rezelt sajtot.

A sütőt előmelegítem 180-190 fokra és addig sütöm a húst míg szép ropogós lesz a teteje.

Tálalása: párolt petrezselymes rizzsel!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sertésborda spárgával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook