Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal recept

Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal recept

A Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal hozzávalói:
2 főre
2 db csirkecomb
150 g basmati rizs
200 g brokkoli
1/2; köteg zöldhagyma
1/4; piros húsú paprika
1/4; ananász (vagy egy fél kis doboz konzerv)
25 g földimogyoró
60 ml zöldségleves
3 ek szójaszósz
koriander -, vagy petrezselyemzöld

A pácléhez:
1 chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk balzsamecet
3 tk szójaszósz
1 tk folyékony méz
1 ek paradicsomketchup
1 ek olaj


A Serpenyős rizs tüzes csirkecombbal elkészítési módja:
1.A csirkecombokat teljesen kicsontozzuk és mindegyiket 3-3 részre vágjuk. 2.A pácléhez az apróra vágott chillipaprikát és fokhagymát összekeverjük az ecettel, szójaszószal, mézzel, ketchuppal és olajjal. A csirkecombdarabokat bekenjük a páclével. 3.A rizst megfőzzük. 4.A brokkolit rózsáira osztjuk, a paprikát csíkokra, a zöldhagymát pedig karikákra vágjuk. 5.A húst egy tűzálló tálba tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a maradék páclével kenegetjük. 6.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a zöldségeket állandóan kavarva 5 percig sütjük. A kockára vágott ananászt és a földimogyorót hozzáadjuk. A kész rizst belekeverjük, felöntjük a levessel és szójszósszal ízesítjük. Összemelegítjük. 7.A sült csirkét a rizzsel tálaljuk. Apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük


Kategória: Húsételek receptjei


A serpenyős rizs tüzes csirkecombbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook