Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Selymes gyümölcsleves recept

Selymes gyümölcsleves recept

A Selymes gyümölcsleves hozzávalói:
1 l barack konzerv (vagy bármilyen más gyümölcs)
1/2 csomag (gyümölcsnek megfelelő) főzőpuding
2-4 dl gyümölcsjoghurt
1-2 darab fahéj
3-4 szem szegfűszeg
pár szelet citrom
tejszín


A Selymes gyümölcsleves elkészítési módja:
A konzerv barackot szűrd le a levétől – a levet megtarthatod a főzéshez, akkor cukrot ne használj -, és kockázd fel. Hideg vízben vagy a levében a fűszerekkel és a citromkarikákkal tedd fel főni, nem kell neki sok idő. Ezalatt keverd ki a pudingport a joghurttal, mintha habarást készítenél. A forrásban levő leveshez add hozzá, és még 2 percig forrald. Ízlés szerint még egy kis tejszín is mehet bele, ettől még selymesebb, lágyabb lesz.

Hidegen, tejszínhabbal tálald!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A selymes gyümölcsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook