Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Selejtes akinek nincs gyereke? fórum

Selejtes akinek nincs gyereke? (beszélgetős fórum)


1 2
41. Etterke1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 12:28
Dehogy vagy selejtes! ❤️
jan. 27. 11:13

Dehogy selejtes miért lenne az.

Az egy másfajta élet,de semmivel sem rosszabb vagy jobb véleményem szerint.

39. Lilaakácköz. (válaszként erre: 38. - Mézes-Krémes)
jan. 26. 17:22
Nagyon jól esik a kedvességed. :)
38. Mézes-Krémes (válaszként erre: 34. - Lilaakácköz.)
jan. 26. 14:59

Úristen, dehogy vagy selejtes! Senki nem az. Az sem, akinek azért nincsen mert nem akar, és az sem, akinek az élet hozta úgy hogy nem jön össze! Ha másra nem is, de ez a dolog arra az egyre jó, hogy kőkeményen ki tudod szűrni a kártékony, rosszindulatú embereket az életedből. És tedd is meg, amennyire csak lehetséges.


Nekem egy kolléganőm járta ezt az utat a férjével, mindent kipróbáltak, aztán teljesen feladták és el is engedték ezt a dolgot. Aztán 42 évesen teljesen spontán lett terhes. Nyugis és jó várandóssága volt, egészséges gyönyörű gyerkőcük lett. Csak bíztatásképpen írtam, fiatal vagy még.

37. Lilaakácköz. (válaszként erre: 33. - Bernatka80)
jan. 26. 14:11

Köszönöm!


Sok minden voltam én már emiatt...

36. tumbo2
jan. 26. 14:00
az a hülye,aki ezt mondja.Forrest Gumpt.
35. Mézes-Krémes (válaszként erre: 32. - Bernatka80)
jan. 26. 13:57

Látod, engem azért vonz, hogy a férjemmel legyen egy közös gyerekünk, akit együtt tudunk szeretni. :) Nem mondom, hogy nem félek tőle, mert de, de azért vonz is közben. Olyat viszont nem érzek, hogy ne lenne értelme ha úgy alakul, hogy nem jön össze. Persze lehet, hogy később éreznék, ha kiderülne hogy nem lehet. Ki tudja?


Olyat én is ismerek, akivel gyakorlatilag a gyereken kívül semmi másról nem lehet beszélgetni mióta lett neki. És a kedvencem, amikor többesszámban beszélnek az ilyen anyukák, hogy - már ügyesen kakilunk, meg megyünk az iskolába, stb. :D Én ezeken röhögök. És úgy érzem soha nem tudnék ilyen lenni, de ha igen, valaki lőjön fejbe, már bocsánat. :)


Aki nem egy ősanya típus, és teljes az élete gyerek nélkül is, attól még lehet fantasztikus és szerető szülő. Attól függetlenül is, hogy nem áldozza fel a teljes egyéniségét és teljes életét a szeretett gyereke oltárán.

34. Lilaakácköz. (válaszként erre: 31. - Mézes-Krémes)
jan. 26. 13:55

Köszönöm! Még megpróbáljuk a lombikot, aztán, ha esetleg az se sikerül, én feladtam..

Szerencsére jó életem van, ez az egy fájó pont van benne csak. Azért nem gubóztam be, bár tény, hogy más lettem, mióta ezek történtek velem. De selejtes nem vagyok! :) Senki sem selejtes, akinek nincs gyereke! :)

33. bernatka80 (válaszként erre: 30. - Lilaakácköz.)
jan. 26. 13:51
Az emberek csak saját magukkal törődnek sajnos ! Egyre kevesebb a megértő ,segítőkész ,empatikus 😰.Ilyen fura bugyuta irányba halad a világ .Nagyon sajnálatos ami veled történt én a hiszem hogy össze jön ,mert aki így szeretne vmit az nég is kapja 💕-és ott lesz jó helye egy kisbabának .Mindent bele!!!
32. bernatka80 (válaszként erre: 29. - Mézes-Krémes)
jan. 26. 13:48
Igen teljesen igazad van abban hogy nem tudjuk hiányzik e míg nincs ! Nekem van 2 kutyám ... nyilván nem gyerek -de nagyon hasonlít ! Imádom őket is mindennél jobban .Biztos imádnám a gyerekem is mert imádom a fél fiam is🤣🤣-de a saját az nem igazán vonz . És ahogy írtad nem egy gyerek az élet egyetlen öröme .Pedig sokan ezt hiszik és mellé “ősanya” módon azt is vallják hogy egy nőnek ez az egyetlen küldetése az életben ...pfffff-ettől ki vagyok! Baromság ...Vissza térve ahonnan indult ez a fórum hogy selejtes e akinek nincs gyereke ;- egyáltalán nem az !!! Sajnos én több olyat ismerek aki az lett mikor gyereke született !!!
31. Mézes-Krémes (válaszként erre: 30. - Lilaakácköz.)
jan. 26. 13:43
Nagyon sajnálom, ami veled történt eddig. :( Viszont ne add fel, fiatal vagy még, és lehet még gyereked. Szóval most ez van, de közel sem biztos, hogy ez LESZ mindig! Sok erőt küldök Neked.
jan. 26. 13:36

32 vagyok. A gimis és ált.sulis osztálytársaim 99 százaléka terhes vagy kismama. A fiatal munkatársaim, mióta a cégnél vagyok, szinte mind kisbabásak, terhesek, nemrég szültek...tesómnak kettő van. Sógornőm is szült, pár éve, a harmadik gyerkőcöt. Ő 34 lesz. Elég sok mindenkinek gyereke lett, akivel van vagy volt a közelmúltban kapcsolatom.

Most akkor mit tegyek? Verjem földhöz magam? Nekik gyerek jutott, nekem vetélés, halvaszülés, meddőség, méhenkívüli és társai...ez van! Nem mondom, hogy nem fáj, mert fáj. Főleg a közöny ezektől az emberektől..na mindegy, az élet megy tovább.

29. Mézes-Krémes (válaszként erre: 28. - Bernatka80)
jan. 26. 13:28

Engem egyáltalán nem érdekel a társadalmi nyomás. :)


Csak elgondolkodtatott amit írtál, mert megkaptam pont ezt már mástól is egyébként. Hát ha innen nézzük, akkor nekem nem is kell gyerek, mert nem én ténnnyleg ezzel kelek-fekszek, és abszolúte nem érzem nem teljesnek az életemet, és a férjem se. Úgy érzem jó a kapcsolatunk, az életünk. Én szeretem az életemet, és nem "hiányos". Viszont mégis, hogyan hiányolhatnék egy olyan szerepet és egy olyan érzést (anyai szeretet) amit egyszerűen nem is tudok még csak belőni se, hogy milyen érzés lehet? Hiszen nem éltem még át.


Azt gondolom, hogy teljes élet esetén is jöhet egy baba, és akkor utána persze már mondhatom, hogy nélküle MÁR nem is lenne teljes az élet. :) Nem?


Hát azzal tisztában vagyok, hogy ez egy hatalmas teher, felelősség, és minden felborul/átalakul az ember életben. Egy időre biztosan. Aztán az lesz a természetes, cserébe viszont fantasztikus érzéseket és pillanatokat ad, egy újabb értelmét az életnek. Viszont egyáltalán nem gondolom hogy ez lenne az élet EGYETLEN értelme, mert számtalan dolog van, amiért nekem érdemes sepciel érdemes élnem, és tartalmat ad az életemnek, a gyereken túl is. Ezért én soha nem fogok így kelni. Mert ha azzal nem, akkor kitöltöm mással...


Egy olyan szerepet nem tudok hiányolni az életemből amiről azt se tudom, hogy milyen.

28. bernatka80 (válaszként erre: 24. - Mézes-Krémes)
jan. 26. 13:04
...nem tudom ki mit érez -én azt mondom ,ha nem ezzel kelek -fexek hogy úr isten miért nincs gyerekem ,,,nem teljes az életem nélküle :-akkor azt annak veszem hogy nem is kell . Van minden nőn társadalmi nyomás -vagy a társa hatása .Én 9 éve vagyok férjnél és a férjem a mindenem aki mondogatja hogy jó lenne egy gyerek (pedig neki van) ...de ő is azt megérti hogy én úgy érzem csak felboritana mindent ha vállalnánk egy babát .Régebben egyikünk sem élt jól ,sok veszteség ,szar gyermekkor -és most értünk el anyagilag is és karrierben is hogy lehetne -de mégis úgy gondolom egyenlőre többet ér a nyugalmunk . De nyilván ez csak az én véleményem és az én esetem ...
27. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 26. 12:20
Selejtes, vagy inkább hibás gondolkozású az, aki egy nőt a gyermektelensége miatt selejtesnek tart.
jan. 26. 12:04
Mi selejtesek tartsunk ossze. :D Amugy szeretnetek mar gyereket? Gondolom csak, ha igy erzed magad.
jan. 26. 11:56
Amúgy nem, egyáltalán nem vagy selejt. :)
24. Mézes-Krémes (válaszként erre: 21. - Bernatka80)
jan. 26. 11:54
Akkor szerinted minden reggel így kell kelni, hogy nem tudok élni nélküle? Csak azért kérdezem, mert mi most rajta vagyunk ezen az ügyön. De én abszolúte nem érzek ilyesmit. Mármint hogy nem tudnék nélküle élni, meg értelmetlen, üres lenne az életem. Ha én erre az érzésre vágynék akkor azt hiszem sose szülnék gyereket. De ez feltétlenül szükséges? Szerintem nem. Egy önmagában teljes ember szerintem nem érez így, hogy nem tud élni nélküle, nem?
23. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 26. 10:44
Ha úgy érzed, hogy azt életben az egyetlen teljesítmény az, hogy valaki képes egy gyereket világra hozni, akkor igen, selejtes vagy.
22. Lau_Ra
jan. 26. 08:39
Szerintem annak selejtes és bezűkült a gondolkozása, aki azt hiszi, hogy ettől selejtes egy nő. Nekem sincs, holott szeretnék, csak még nem hozta úgy az élet. Viszonylag fiatal vagyok, van időm, selejtesnek meg végképp nem érzem magam.
21. bernatka80 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 26. 08:05
Szia.Én 41 leszek a nyáron és soha nem akartam gyereket ! Nagyon sokan bírálnak érte ,beszólnak ,stb.... de igaziból egyáltalán nem érdekel semmi véleménye 🤣.Amug az ember úgy nem kel minden reggel hogy nem tud élni gyerek nélkül -addig szerintem teljesen mindegy ki mit mond ,nem szabad ebbe bele vágni ,.
jan. 26. 06:51
Nem. Nem a gyerektől függ.
jan. 26. 06:37
nem
18. VincaMinor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 26. 06:36

Legalább négy gyerektelen nő van az én gimis osztályomból is.Kinek így, kinek úgy alakul az élete, nem jön össze a gyerekvállalás, vagy nem akar gyereket szülni. Emiatt senki nem selejt.

Eszembe jutott, hogy a munkámban, ahol (anno, a Covid előtti világban) személyes csoportos beszélgetéseket vezettem, az idősebb, ötven körüli generáció tagjai a bemutatkozó körnél, ha gyerektelenek voltak, mindig hozzátették, mintha mentegetőznének, hogy “sajnos nem lehett.”

A fiatalabb, huszas-harmincasok közül volt, aki pedig egyszerűen kimondta, hogy nem terveznek gyereket.

A mai magyar aktuál propaganda arra erősít rá, hogy az élet egyetlen értelme a családos-gyerekes lét, ha nő vagy, szülj, mert minden “normális nő” útja az anyaság.De ez nem így van, ès had legyen már döntési szabadsága a nőknek, pároknak...Senkinek nincs köze hozzá, hogy ötöt szülök, vagy egyet sem.

17. supin
jan. 26. 05:55
Nem, de kevesebb a kiadása.
jan. 26. 04:57
Jajj...most komolyan őket veszed alapul? Ennyire meghatározza az életedet az, hogy más szült? Eszembe se jutott soha hasonló gondolat sem! 🙄
jan. 26. 04:57

Nem vagy selejt, ha 31 évesen nincs gyermeked vagy nem is akarsz.


Azért vagy problémás, mert 31 évesen másoknak akarsz megfelelni, másokhoz méred magad. Van neked saját arcod, életed.

jan. 26. 04:51

Dehogy selejt. Nem mindenkinek való gyerek. Nem is kell mindenkinek szülnie.

Még mindig jobb ezt belátni mint megszülni éa megbánni.

13. asgardi (válaszként erre: 12. - Asgardi)
jan. 25. 22:42
Ezt mondom úgy, hogy nagyon szeretem a gyerekeket.
12. asgardi (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 25. 22:42
Én is annyi vagyok, nekem sincs. Nem vagyok olyan élethelyzetben, hogy téma legyen, de nem érzem magam ettől se kevesebbnek, se defektesebbnek. Az baj, ha egy ember értékét ebben mérik.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook