Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Rendben, majd szólok, ha nézhető a Szulejman. Az, hogy egy országban milyen vallás "uralkodik", mindig a vallási vezetők meggyőző erejétől függ. Az iszlámmak is van különböző változata, illetve eltérő, ki mennyire tart be mindent.
Nagyon érdekes, hogy az egyik népszerű színész (Murat Yildirim), aki tavaly a legjobb színészi díjat elnyerte, az mélyen vallásos és még sohasem ivott alkoholt a 32 éve alatt. Ez persze a filmekben nem látszik, mert bort iszik, illetve ahelyett valamit.
Nem hiszem, hogy visszatérnének a régi hagyományokhoz a vallás terén, mert az a gazdasági életet is hátráltatná.
Az edirnénél forgatott mohácsi csata állítólag nagyszerű jelenetekkel van megoldva. Majd meglátjuk, mennyi ebben a számítógépes animáció. Igen, Lajos még csak 21 éves volt, a nemességet nem tudta irányítani. Ráadásul a magyaroknak már akkor sem és azóta sem volt sosem jelentős, sikeres katonai hadvezetése. Ebben a témában sosem látták át a helyzetet, nem tudtak előre gondolkodni.
Holnap innen folytatjuk:
1001 noć, 86 epizoda, 1 deo
8:25-től
Akkor ezek szerint mégis inkább a történelem felé fordultak a forgatókönyvírók és nem a csajaikat boncolgatják tovább,habár tyutyuka már írta ,hogy így kaptak lehetőséget a további folytatásra,hogy a "bulvárt" hanyagolják és Szulejman történelmi nagyságát emelik ki.
Mondjuk Mohácsnál óriási túlerőben voltak a törökök,nem jött össze a teljes had,mint tudjuk,habár a lovasságunk a balszárnyat tönkreverte,csak nem volt meg az összhang a seregtestek között,a fiatal királyunk tapasztalatlansága ,a főurak tesze-toszasága ,a túlerő leverte a magyar sereget és ott esett el az ország színe-java,szó szerint ,az "eredeti" magyar nemesség.Ergo nem azért volt "vész" a mohácsi csata,hogy a törökök bejöttek,hanem azért,mert az ország vezető ereje lett oda és jöttek az idegenek sorban.No ez volt "gáz". Kíváncsi leszek,hogy török részről hogy filmesítik meg és lesz-e elég statiszta hozzá.
Tudom:)
Ezért gondoltam elsőre, hogy esetleg Onur egy könyvbe tette a levelet, ami most esik ki a költözéskor.
De visszanéztem a sorit, és a levél tartalmából már egyértelmű, hogy ez a levél nem lehet "az" a levél.:)
Tényleg? Akkor szóljál légyszi,ha fenn lesz,mert nézem majd,ha nem is értem,legfeljebb konzultálok veled,ha nem jön le valami.Azt hiszem Ibrahim,majd valamelyik csatában fog meghalni,lehet nem véletlenül:)
Most olvastam valahol,hogy Erdogan újbóli győzelmével iszlamizálódik Törökország,ezt lehet tapasztalni? Vagy csak propaganda.
Nem, ez nem lehet az, mert azt nem is kapja meg Seh.
Mikor azt viszi Onur, csak Miribán van otthon és a levelet nem hagyja ott.
Mohácsot is most forgatják Edirnében,16 perc félmilla dollár,érdekes lesz török szemszögből.Sőt magyar töritanárok is elkészitették
3D-ben csatát.
Szia! Már ez ilyen férc munka lesz végig.
Szeptember 16-án indul a Szulejmán 2. évada. Gondolom, 1-2 nap múlva felteszik a netre. Nekem már be van rá állítva gépem a sorozatra. A bemutató reklámban Ibrahim pasa éppen Szulejman ellen kezd szövetkezni.
A végére mégis happy end-et akartak, de az szerencsétlenre sikerült.
Nagyon sok török sorozatot láttam és szinte mindenhol hasonló történeti részek vannak. A törököknél felkapott a leukémia, legalább 4 sorozatban volt, ahol mindenki meggyógyult. Vagy az elején, közepén, a film végén. Mindenhol van egy gyerek, akit vagy elrabolnak, vagy később derül ki, ki az apja, stb.
Ezek most az önmagából kivetkőzött, a szerelemből kiábrándult és szinte mindenbe belefásult Seh epizódjai, amikben egy csipetnyi logikát sem érdemes keresni. A fekete éjszakáról úgy beszél Enginnek, mintha egy kiló kenyeret vett volna a boltban. :D
A "Tetszem önnek, Engin úr?" vagy valami hasonló kérdés a mai részben számomra a röhögőgörcs kiváltója...
Na, Kaán mindenről beszámol Burhannak. Szegény gyerek semmit se ért. Seh elszakítja a gyereket mindenkitől, de a nagyszülők segítsék a gyereket. Önzőség legmagasabb fokát írták a forgatókönyvírók.
Teljesen igaza volt Bergüzarnak, hogy ki akart kerülni már a sorozatból.
Seh teljesen meghülyült ezzel a szöveggel, hogy Enginnek kell eldönteni, akarja-e őt. Ezzel Seh azt akarta jelezni, neki a férfi megfelel.
Érdekes, mennyire nyíltan beszél a fekete éjszakáról és a régiektől pont emiatt akar távol lenni.