Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ha az apuka alkoholista, akkor is ugyanúgy működik a láthatás? fórum

Ha az apuka alkoholista, akkor is ugyanúgy működik a láthatás? (tudásbázis kérdés)


1 2
54. Érdekes73 (válaszként erre: 53. - LegyenÉvi.)
2018. szept. 18. 10:27
Kezelhető jámbor alkesz volt nem dühöngő ErősJani ?
2018. szept. 18. 06:46

Saját tapasztalatom alapján tudok hozzászólni. Mikor kicsi voltam, és anyuék elváltak, sikeresen el lettem tiltva aputól, nála is az alkohol miatt. Nekem nem volt jó, hiányzott. Középsuliba jártam, mikor újra felvehettem vele a kapcsolatot.

Ebből tanulva, mikor én váltam, nem tiltottam a láthatást, de a volt férjem pár év után saját magától ritkította a kapcsolattartást.

Amit én javaslok. Te ismered a volt párod, így neked kell eldönteni, hogy mi lenne a legjobb. De vedd figyelembe, hogy a gyermeketeknek is jó e az a döntés. Szép napot!

52. Guruljka (válaszként erre: 51. - Epervirág)
2018. szept. 13. 20:10
Ha ott van a holmija, akkor nemigen.
51. epervirág (válaszként erre: 50. - Guruljka)
2018. szept. 13. 19:06
A nagylanyom 14 èves volt egy apuka aki rendszeresen bepiálva ment a fiáèrt kiadták neki mindig a gyereket.A kicsi most lesz decemberbe 5.Tegnap volt a szülöi èrtekezlete ott elmondták az ovonök,hogy ittasan megy valaki a gyerekèrt akkor nem adják ki.A zár cserèről meg azt gondolom ha közös a lakás apukatol nem lehet elvenni a kulcsot,de talán lehet zarat cserèlni.
50. Guruljka (válaszként erre: 49. - Epervirág)
2018. szept. 13. 18:58

Én is ezt mondom! De ha nem akar Csilla a gyámhatósághoz fordulni?

A mi időnkben megszigorították, ki mehet a gyerekért az oviba, mert történt így gyereklopás. Nem tudom, ez érvényben van-e még, akkor az határozhatta meg, kinek adják ki a gyereket, aki beíratta az oviba, illetve aki vinni szokta.


Ha van az apának kulcsa, akkor mégis együtt élnek. Mert ha nem, akkor a zárcsere az első, a szakítás után.

49. epervirág (válaszként erre: 47. - Guruljka)
2018. szept. 13. 18:32
Èn nem akarok veled vitatkozni,de hidd el,hogy èn is voltam valahol mèg vagyok ilyen helyzetben.Oviba monjuk nem adják ki ittas embernek a gyereket,de akkor mi van ha apuka beallit rèszegen anyukahoz max anyuka nem engedi be.Ha apukanak van kulcsa a lakashoz fogja a gyereket ès elviszi ilyenkor anyuka hivhatja a rendörsèget ès már ott a bizonyitèk,hogy apuka alkoholista,de ilyenkor simán bevonják a gyámhivatalt.Ha meg nem tudja anyuka bizonyitani,hogy apuka alkoholista akkor meg pláne elviheti persze nem napokra.De azt kène megèrtened vègre amig nem törtènik gyermek elhejezès addig ugyan olyan joga van a gyerekhez mint apukának.
48. Magdalénia (válaszként erre: 41. - Csilla008)
2018. szept. 13. 14:54
:) Igazán nincs mit. Határozott vagy és az már fél siker.
47. Guruljka (válaszként erre: 46. - Epervirág)
2018. szept. 13. 13:55

Hivatalos helyen nem állíthatod csak úgy valakiről, hogy alkoholista.

Azt viszont megteheted, hogy ittas embernek nem hagyod elvinni a gyereked. Mert ez közvetlenül a gyerek érdeke. Persze ha az apa elkezd hőbörögni, az esetre nem árt, ha valami módon tudod bizonyítani, hogy ittasan jelent meg.


Egyébként kezdettől ajánlottam Csillának, hogy forduljon a hatósághoz, de ő nem akar egyelőre.

46. epervirág (válaszként erre: 45. - Guruljka)
2018. szept. 13. 13:36
Te èltèl már együtt alkoholista emberrel,hogy ezt ilyen jól tudod?Èrted már meg ha nincs papir róla,hogy nem viheti el a gyereket igy bármikor elviheti.Már bocs,de csak azèrt is mert ha nincs a megfelelő szerveknèl az ( gyámhivatal,biroság) akkor senki sem tudja,hogy az apuka alkoholista.Ugyanis addig ugyanolyan joga van mint az anyukának.
45. Guruljka (válaszként erre: 36. - Epervirág)
2018. szept. 13. 13:24
Ittas apának én sem engedném elvinni a gyereket, sőt be sem engedném. A gyereknek semmi szüksége arra, hogy megtapasztalja, milyen egy ittas ember. Tehát nem utólag jelenteném sehol, mert akkor tuti megkérdezik - és joggal! -, hogy miért engedtem.
44. Csilla008 (válaszként erre: 42. - Bichi)
2018. szept. 13. 12:39
Köszönöm. 😊Kiirtam az elején belekötős okoskodos hozzászólást nem kérek..., de úgylátom mindenhol található egy ilyen típus...én nem érzem hogy nálam valami gond lenne.. hiszen én minden tőlem telhetőt megteszek a gyermekért..😊 és az apuka attol még továbbra is iszik attol hogy megkérdőjelezed.😉Egyébként tanácsot adni mindig könnyebb volt, mint benne lenni és átérezni...olvastad? Nem engedem el...mert nem. És ezt ő is tudomásul veszi mert tisztaban van a dolgokkal, úgy látom jelenleg.És ha kell! Lépni fogok!! De emiatt szerintem neked kar aggodni.Épp elég baja van ilyenkor az embernek.. nem kell még rádobni egy lapattal.😊😘
43. Érdekes73 (válaszként erre: 25. - Csilla008)
2018. szept. 13. 12:23
Az ilyen lelkes "apukák" felszívódnak mindig csak idő kérdése . Ami car útlevelet nem tudsz nélküle csináltatni. Gyerektartást se fog fizetni. De ha megkíméli a gyereket önmagától az már jó.
42. Bichi (válaszként erre: 33. - Csilla008)
2018. szept. 13. 12:20
Szerintem van fontossági sorrend, ha az az ára, hogy az alkoholista apa ne vigye el a gyereket, hogy ellenőriznek, akkor ez az ára. Ha viszont ez a "tortúra" annyira nagy nyűg neked, akkor félek még sincs minden annyira rendben nálad, vagy apuka mégsem annyira alkoholista. Csak mert ellenkező esetben nekem bármi megérné, hogy a gyerekemet ne tegyem ki veszélynek...
41. Csilla008 (válaszként erre: 40. - Magdalénia)
2018. szept. 13. 12:17
Rendben. Köszönöm szépen!😊
40. Magdalénia (válaszként erre: 33. - Csilla008)
2018. szept. 13. 12:06

"nem kell gyermekelhelyezést kérni, mert mindigis nálam élt a kisfiam"


Ez nem ilyen egyszerű. Több esetben kell mindkét szülő aláírása. Ha papírod van róla, hogy nálad van elhelyezve a gyermek, akkor nem kérik a másik szülő aláírását. (pl. iskola, eü-i problémák stb.)

A láthatás megállapítása is csak az elhelyezés után következhet.

Az elhelyezés gondolom sima ügy, hiszen nem emel ellene kifogást.


Jobb nem megvárni, - ilyen problémás esetben - amíg a gyerek nagyobb lesz, mert akkor már az ő szava is dönt, amikor a pszichológus meghallgatja. A gyerekeket könnyű elvarázsolni a "vasárnapi" szülőnek.

Tanúra, tanúkra mindenképpen szükséged lesz, gyűjtsd be őket, mielőtt komoly lépésre szánod magad.

39. Csilla008 (válaszként erre: 38. - Kekmeggy)
2018. szept. 13. 11:55
Nagyon köszönöm jó és bíztató szavaidat!😘igen igen, minden szavad igaz. Hátha megoldódik az ügy én is nagyon remélem.Neked pedig szép napot kívánok!😊
2018. szept. 13. 11:47
Neked is, Csilla, sok szerencsét kívánok. A gyámügy nem száll Rád, ha ilyen helyzetben hozzájuk fordulsz (tudom, mert dolgoztam ott :)), de tény, hogy egy ilyen eljárásban mindkét szülőt meghallgatják, akik nem feltétlenül mondanak egymásról szép/igaz dolgokat, vita esetén más tanúkat is beidéznek, vizsgálják a körülményeket, szóval amennyiben kezelhető bírósági/gyámügyi döntés nélkül a helyzet, szerencsésebb. Minden jót kívánok Nektek!
2018. szept. 13. 11:04
Sziasztok. Köszönöm mindenkinek aki írt, válaszolt!Mostmár tisztán látok, tudom merre menjek. Bár lelkileg kicsit erősödnöm kell. Mert ez ilyenkor senkinek nem jo, tudom. Nem szoktam magánéleti dolgaimrol beszélni senkinek, gondoltam megteszem itt ismeretlenül,és köszönök mindent nektek. Egyenlőre szüneteltetem ezt a dolgot, de amint gond lesz, lépek. Szép napot nektek!😊
36. epervirág (válaszként erre: 32. - Guruljka)
2018. szept. 13. 07:12
Ha nem gond akkor most nem irom le,hogy nálunk mi volt.Ha ittasan elviszi a gyermeket az apuka igenis jelenteni lehet a gyámhivatalnál akik be avatkozhatna ilyenkor.
35. Csilla008 (válaszként erre: 34. - 12d083b51b)
2018. szept. 13. 07:11
Így lesz. Köszönöm. Már nézelődzem. Minden pénteken van ilyen jogi tanácsadás( panasznap)ott segítenek mi a teendő ilyen esetben.Az előző törvény szerint igényeltük még meg a családi pótlékot. 2018 előtt. Mostmár szigoritottak rajta. És lehet nem is lesz belőle semmi, mert már 9 hónapja húzódik.úgyh. nem is számítok rá.Igazából avval sincs bajom hogy láthassa a gyermeket minden nap pár órára. Csak még nem rendezi magában hogy mekkora felelősség elvinni így.. addig nem viheti.Mondjon akárki akármit.. nem engedem. Mert nem bízok benne. Ezt az alkoholistaságot sem kezeljük nyíltan, nincs kimondva. Csak én tudom, hogy ital nélkül nincs meg...
34. 12d083b51b (válaszként erre: 33. - Csilla008)
2018. szept. 13. 06:45

Akkor egyelőre ne a gyámügyhöz menj. Minden bíróságnál van hetente 1 nap, amikor "ingyenes jogi tanácsadás" van, ott kérdezz rá, hogy a ti esetetekben hogyan is működik a láthatási jog, és milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy ez nálatok rendben legyen.


Hiszen ha nem vagytok házasok, nem éltek együtt, bár akkor az nem igazán tiszta előttem, hogyan is indíthattátok el az odakintről jövő családi pótlékot?

2018. szept. 13. 06:32
Bizony.. az a baj,ha a gyámügyhöz fordulok akkor azt mondják, ellenőrizgetni fognak engem is és én úgy érzem, hogy nincs mibe belekötniük mert becsületesen nevelem egyedül, születése óta. Ez nekem felesleges tortura. Nem hiányzik. Igazából tudjuk azt hogy én vagyok a gondviselő mert én gondozom, én intézek mindent. Akkor mikor itthon volt egy hetet az évek alatt, csak játszott vele..tudja ő hogy mi a helyzet...A másik hogy nem éltünk együtt, ő csak itt töltötte azt a hetet nálunk vendégként.így tehát kimondhatom hogy egyedül nevelem a mai napig a gyermeket, így nem kell gyermekelhelyezést kérni, mert mindigis nálam élt a kisfiam. Úgy érzékeltem tisztában van vele ő is, mert lenyugodott. Nemsoká visszautazik. Lenyugszunk. De ha hazajön és kötözködik, akkor intézkedem. Ő csak vinni szeretné magával.. mást úgysem tud vele mit kezdeni.Mert magáért sem tud felelősséget vállalni. Vinni, büszkélkedni a gyermekkel. Meg állni ahány kocsmában csak lehet.. nem engedem!és kitartok emellett.Itt volt tegnap is több órát,már úgy kellett hazaküldenem este 9 kor.A gyermek velem játszott.. ő feküdt.. ezért kar itt lenni.
32. Guruljka (válaszként erre: 31. - Epervirág)
2018. szept. 12. 21:20

Bocs, a gyámság nem azonos a szülői felügyeleti joggal.

A gyámság pont a szülői felügyeleti jogot helyettesíti.


Nem házasok, azt most nem értem pontosan, együtt élnek-e akkor, ha az apa éppen itthon van.


Nem vagyok abban biztos, hogy ez a jog szerint a láthatási jogba tartozik-e, merthogy nem válásról és nem megállapított hivatalos láthatásról van szó. Ha jól értem, az a baj, hogy az apa ittasan viszi magával a gyereket hosszabb időre.


Szerintem a gyámhatóság nem zaklatja azt, aki láthatási problémával hozzájuk fordul, de ha máshogy is megoldható a probléma, akkor legyen úgy, nyilván mindenképp a kicsi érdekeit kell nézni.

Panarom FÉNYLŐ CSILLAG ILLÓOLAJKEVERÉK
31. epervirág (válaszként erre: 24. - Unom)
2018. szept. 12. 20:13
Hát ez az pont az irom amig nincs meg a gyerek elhelyezès ès mèg nem lett elindiva sem az eljárás addig agyereknek az apja ès az anyja ugyanugy a gyámja,föleg igy mèg apuka bármikor elvihet a gyereket.
30. Guruljka (válaszként erre: 28. - Csilla008)
2018. szept. 12. 20:13

Arra fog hivatkozni, hogy a gyerek érdekében dolgozik.

A szülői felügyeleti jogot nem vonják meg csak azért, mert sokat van távol.

29. Csilla008 (válaszként erre: 22. - Epervirág)
2018. szept. 12. 19:53
Köszönöm!
28. Csilla008 (válaszként erre: 26. - Magdalénia)
2018. szept. 12. 19:51
Van igen.. áprilisban lesz 5 éve hogy kint dolgozik. A német családit megigényeltük de lehet kár volt belefogni.. mert csak az időt húzzák 9 hónapja.Nem vagyunk házasok egyébként.Egyenlőre nyugodjon csak bele, hogy nem viheti sehová. Józanon látogatta meg ma a gyermeket.Erőt kell gyűjtenem és utanajárok mi a teendő. Mert így közös a felügyeleti jog meg minden.Holott én gondozom a gyermeket, mivel ő nincs jelen csak nagyon kevés időt.
27. Magdalénia (válaszként erre: 25. - Csilla008)
2018. szept. 12. 19:32
Te így is törvényes képviselő vagy. A gyermekelhelyezésben, a láthatásban és a gyermektartás tekintetében kérhetsz döntést. Esetleg még az asszonytartás is szóba jöhet, bizonyos körülmények fennállása esetén.
26. Magdalénia (válaszként erre: 5. - Csilla008)
2018. szept. 12. 19:25

A gyámügyet nem tudod kihagyni, mert ez hosszútávú ügy lesz köztetek és még csak 3 éves a gyerek. :(

Gondolom, bejelentett munkája van az apának, ha német csp-t igényeltetek, de az még nem gyerektartás.


Szívem szerint megszondáztatnám, amikor elviszi és akkor is, amikor hazahozza a gyereket. De viccet félretéve, legyen tanúd, aki bizonyítja az ittas állapotot, életvitelt.

2018. szept. 12. 18:56
Nem mentem be.. asszem nem is fogok. Aztan majd rámszállnak azt napi szinten zaklatnak. Csak egyszer menjen be az ember.. meg elég kis hely ez ahol élünk, mindenki tudna róla... Most egyenlőre le van nyugodva. Anyja es testvére szerintem beszéltek vele. Szombaton visszamegy.. én pedig úgy döntöttem a bíróságra megyek,kérvényezem hogy törvényes képviselő lehessek aztan majd latjuk mit kell még tennem..
1 2

További ajánlott fórumok:


Mindegy milyen állatod van
Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook