Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítsetek, hogyan védjem meg két kis kamasz gyermekem?Az apjuk figyelteti és követi őket!Korlátozás folyamatban! fórum

Segítsetek, hogyan védjem meg két kis kamasz gyermekem?Az apjuk figyelteti és követi őket!Korlátozás folyamatban! (tudásbázis kérdés)


2012. nov. 5. 18:58

Ma voltunk gyermekjólétinél és feljelentik hivatalból az apukát!


Remélem utána nem lesz ennél is durvább a helyzet!

16. syria (válaszként erre: 13. - Andi6020)
2012. nov. 5. 10:14

Szerinted elmondaná, hogy bántalmazta a 11 évest, és durva szavakkal illette a gyerekeket nevelő szülőket?

A legtöbb tragédia gyökere az, hogy nem hisznek a gyerekeknek. :(

2012. nov. 5. 08:14
szólj a rendőröknek sürgősen!!!!!
2012. nov. 4. 18:18

Az apukáról csak annyit,hogy volt 4 évünk mikor szinte azt sem tudtuk él-e vagy hal-e!

De arra is volt példa,hogy előttem akarta felpofozni a fiamat,és mikor betelt a pohár az az volt,mikor a felesége is nevelni akarta a gyerekeimet!Az ügyünk már gyámügyön van,és a gyermekjóléti szolgálattól is kaptunk családgondozót,de mivel velük az édesapa nem hajlandó szóba állni,ők nem tudnak segíteni,csak tanácsokkal.

Tehát most várunk a gyámügyre és a nevelési szakértőjére!

13. andi6020 (válaszként erre: 12. - Syria)
2012. nov. 4. 18:00
Azért én csak meghallgatnám a másik felet is...
12. syria (válaszként erre: 10. - Jstefan)
2012. nov. 4. 17:54

Nem kell az apának fórumot indítania. Éppen elég, ha a gyámhatóságon/rendőrégen szembesítik a cselekedeteivel, és az orrára koppintanak: hagyja békén a gyerekeket, s ne szapulja nekik a szüleiket.

Egyetlen megoldás: a távoltartási végzés, börtönnel fenyegetve.

11. cicaaa65 (válaszként erre: 10. - Jstefan)
2012. nov. 4. 07:54
Szívemből szóltál.
10. jstefan (válaszként erre: 1. - Tinagalamb)
2012. nov. 3. 23:59
A rendőrséget,és a gyámhatóságot kell bevonni!!! Mert a beidézés során mindketten elmondhatjátok a saját verziótokat,és a hatóság ez alapján dönt.Mert az apa viselkedése nem életszerű,ha az előírások ,és a határozatban foglaltak szerint történik a láthatás akkor miért kellene figyeltetni,és követni a gyermekeket!!! Akkor lenne igazságos a kérdésed ha az apa is indítana egy fórumot,és elmondaná hogy miért viselkedik így,akkor derülne ki az igazság,és lehetne őszinte tanácsokat adni!
9. Sylvia81 (válaszként erre: 6. - Tinagalamb)
2012. nov. 3. 22:08

Amikor a szüleim elváltak (8-9 éves voltam), a gyerekelhelyezés előtt kötelező volt megjelennem a nev.tanácsadóban egy pszichológusi vizsgálaton.

Ha módosíttatni szeretnéd a láthatást, esetleg úgy érzed, veszélyben a gyerek, ezért meg is szűntetnéd, akkor újbóli bírósági tárgyalás lesz szerintem, ahol a pszichológust is meghallgathatják.


Első körben menj be szépen a Családsegítő Központba! Beszélj egy családsegítővel és kérdezd meg, mikor van jogi tanácsadás. Régebben hetente egyszer, talán 1-2 órát volt ott egy jogász, aki tudott kérdésekre válaszolni. Elsősorban családjogban van otthon, ő biztos el tudja majd mondani, mit tehetsz meg és mit nem.

Ha újra bíróságra kerül az ügy, akkor meg kérj egy pszichológusi vizsgálatot.


A bíróság elsősorban a gyerek érdekeit fogja nézni, tehát ha úgy ítéli, hogy az apa viselkedése nem megfelelő, akkor intézkedni fog!


Sok sikert, és szorítok, hogy minden rendben legyen!


Jah, egy jótanács:

Véletlenül se szapuld az apjukat a gyerek előtt, mert a gyerek nagyon jól átveszi a szeretett szülő stílusát, egy pszichológus meg pontosan tisztában van egy 11-12 éves gyerek szókincsével, és ha a te szavaidat hallja viszont, akkor hiteltelenné váltok, és a bíróság sem fogja figyelembe venni, amit a gyerek mondj az apjáról. (Mert jogos lesz a feltevés, hogy te adtad a gyerek szájába az egész sztorit, még ha nem is úgy van.)

8. N-drew (válaszként erre: 7. - Gyongyi0313)
2012. nov. 3. 20:59
De igen, ilyen setekben az kell, viszont oda más is szükséges: nagyon nyomós érv. Nem bagatellizálni szeretném azt, ami történt, de más kérdés, hogy a "hivatalos szerv" - ami jelen esetben a bíróság - ezt miként látja.
2012. nov. 3. 20:22
Ez nem a távol tartási törvény lenne, ami Neked kell?
2012. nov. 3. 20:06

Na akkor röviden leírom!

Több hónapja megromlott a kapcsolata az apának a gyerekekkel,a kisfiút aki mellesleg 11 éves többször bántotta is,most már olyan szinten vagyunk hogy elindítottuk a korlátozást,hogy egyszerre tudjon menni a két gyerek(eddig külön mentek)hogy legalább egymásnak ott legyenek.Az apa két hete a két gyerek minden egyes lépéséről tud,sőt a fiút már többször az utcán el is kapta,olyankor engem és a férjem otromba szavakkal illetnek,de mivel a kisgyerek még nincs 12 éves senki nem hallgatja meg!


Nekem olyan tanács kellene,hogy milyen hivatalos szervhez tudok fordulni,hogy az apuka nem zaklathassa őket a nyílt utcán,ne várhassa őket az iskola előtt,ne leshesse ki őket edzés közben!

Egyáltalán van erre joga,hogy bárkivel figyeltethesse a két kiskorú gyermekem az ÉN beleegyezésem nélkül?

2012. nov. 3. 19:55
Miért figyelteti őket? Bántaná esetleg őket????
4. syria (válaszként erre: 1. - Tinagalamb)
2012. nov. 3. 19:54
Ez elég kevés információ az állásfoglaláshoz. :(
2012. nov. 3. 19:53
Nem is tudom... Ennyi szabadideje van?
2012. nov. 3. 19:49
A figyeléstől kell megvédeni?
2012. nov. 3. 19:39
Segítsetek, hogyan védjem meg két kis kamasz gyermekem?Az apjuk figyelteti és követi őket!Korlátozás folyamatban!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook