Segítségkérés: Kérések-Felajánlások (beszélgetés)
Látod, ezzel én is így vagyok.
Akinek nem inge, ne vegye magára: de akinek a terhesség végére se sikerült annyi babaruhát összekaparni, hogy legyen miben hazahozni a kicsit a kórházból, az mit fog csinálni később? Folyamatosan fogja kérni a ruhákat, aztán meg tápszert?
A kisgyerek lemondással jár, négy ember (magamból kiindulva) nem fog tudni úgy élni, mintha csak ketten lennénk.
Én se járok fodrászhoz, a gyerekek haját is magam vágom, a férjemét is. Egy nagyon jó hajvágó gépbe beruháztunk, és kész.
A bakancsom is cipészhez vittem, újat nem tudok venni, és nem is akarok: amíg itthon vagyok a kicsivel, úgyse járok olyan helyre, ahol fontos lenne.
A kertben is megtermelhetek egy csomó mindent, még van tavaszig krumpli, répa, savanyú és befőtt.
Nekünk is van hitelünk, lakásra vettük fel.
Karácsonyra is csak a gyerekek kapnak ajándékot, a nagyszülőknek mi készítünk ajándékot. Egymásnak is.
Tudom, hogy milyen az, amikor spórolni kell, számolgatni a forintokat. Akinek tudok, segítek.
Mielőtt belekötnek:
Igen, saját gépünk van, és saját előfizetésünk. Nem nyomorgunk, nem éhezünk, ami jórészt csak rajtunk múlik.
De azt az érzést nem kívánom senkinek, amikor láttam a kislányom keresztelő ruháját a neten, egyforintos aukción. :( Amit én jószándékkal adtam oda olyannak, aki "rászorult". Aztán meg nézem, hogy hány saját aukciója van az illetőnek: egy használtruhabolt kínálata elbújhatna mögötte.
nem különösebben érdekel, ha támadnak...:)
Aki támad, bizonyára már sok emberen segített virtuálisan...egészségére!:)
A hajnali szomszédban való netezés meg kizárva. Ezt a formulát egy másik kéregetőtől csente el...
Erről ennyit! Mindenki boldogul, ahogy tud, és ezerszer gondolja meg, mire vesz fel bankkölcsönt, ha egyáltalán igaz, amiket itt összehadovál!!
Ebben teljes mértékben egyetértek.Tegnap megfogadtam hogy màr nem jövök ide kötekedni,habàr nem kötekedtem,de màr azt irtàk nekem....De egyszerüen én sem értem.Na mindegy.Furcsa hogy csak azért regisztràl,hogy segitséget kapjon..Biztos vagyok benne,hogy màr elözöleg is ide regsiztràlt,màs névvel.Persze ez nem jelenti hogy nincs szüksége segitségre.
A màsik:eddig minden segitségkérö azt mondta a szomszédja szàmitogépérül ir.Még az hagyjàn hogy hajnal hatkor beengedik,de hogy egésunap itt üljön,nekem ne mioondja senki.Én is szeretek segiteni,nàlunk is jönnek a szàmitogépet hasznàlni,de soha tovàbb mint egy orahossza max,és nem mindennap,söt max havonta,két hetente.
Aki kételkedik teljesen megértem.Olyan egyformàk a panaszok...A babaruhàkra meg lehet hogy szüksége van,söt.De azt hiszem mindenki örülne egy kis ingyen cuccnak.Nem akarok àm itélkezni senki felet.Csak egyszerüen képtelen vagyok felfogni,hogy hogyan lehet nem megélni a csalädibol,gyesböl,meg ki tudja milyen pénzenkbö.És ha nem tudnak megélni,minek vàllalnak annyi babàt.Vàllaljon egyet,ok,vàllaljon 2-öt,de egyböl 5-öt?És panaszkodik?
Elözö bejegyzésemben irtam erröl,nem tudom hogy àllna a szàtok,ha nem kapnàtok egy fillért sem sem a gyerek utàn,sem azért mert nincs munkahelyed....egörbülne a szàtok.Én nem dolgozom,itthon vagyok a gyerekkel.Cseréb egy forintot nem kapok.Pàrom jàr gürcölni a fàjos derekàval egész honapban reggeltöl estig a csalàdért....Nekem is jo lenne ha lenne a hütöben mindennap vaj,vagy tej.
De elàrulom NINCS.
Söt a gyerekemnek megvan minden ruha,de cserébe én nem voltam 4 éve fodràsznàl,3 éve nincs egy uj ruhàm,csak az amit valamilyen alkalombol ajàndékba kaptam,a cipöm se egy éves....
Még mielött megköveztek van szàmitogépem,sajàt,ezt azt hiszem megérdemlem,nem dohànyzok,nem iszok,nem jàrok étterembe ennyi jàr.
Mert màs segitségre szorulo csalàdban igencsak gyakran fordul elö mindkét szülö dohànyzàsi szenvedélye.
Akinek nincs pénze az ne vàllaljon annyi gyereket.És ne vegyen fel hitelt.Elhiszem hogy az uti költség sokba kerül,de nem hiszem hogy ahhoz akkorahitelt felkellett venni.Egyébként is ha betegség miat utazik az ember,a hivatal köteles adni kedvezményes papirt ....
És ha a gyerek tartos beteg,van közgyogy igazolvàny,az is elöny.Nem mentesit minden alol,de mentesit sokminden alol.
Azt hiszem egy pàr jàtékot felajànlani nem a lilàgvége,de amikor jönek a magyaràzattal,hogy a szomszédbol netezem,hitelt vettem fel,,nem az én hibàm,.......5 gyerekem van,mindig tartos beteg van a csalàdba .Lehet megint az önkormànyzatit szidni hogy nem segit.....
Nem hiszem el.Nem hiszem el,hisz én magam àtéltem a poklok poklàt.Tudom mi az hogy éhezni,fagyoskodni,beteget àpolni,tudom mennyit segit a hivatal,küölönbözö szervezet.
Sajnàlom hogy màra itt tartunk.Minden màsodik ember segitségre szorul.Csak akkor miért fogy a boltok polcairol a dohàny,az alkohol,az édesség,a dràga jàtékok,a multicégek boltjainak polcairol a holmik...Miért van hogy mindenkinek van internet,mindenkinek van mobil,mindenki jàr fodràszhoz,festi a hajàt....És sorolhatnàm,de egyre kevesebb a munkanélküli.....
Igen, kedves Minerva...és már azt is megszoktuk, hogy össze-vissza hazudoznak, sőt...még rákos betegséget is kreálnak annak érdekében, hogy a jóhiszemű embereket lehúzzák!
Mint legutóbb ki is derült, hogy aki segítséget kért, az egy gyülekezetnek a vezetője....
nem, mintha érdekelne a véleményed, segíts nekik...én biztosan nem fogok. Majd személyesen eldöntöm, hogy kinek van rá szüksége!
Továbbá, nem is oly régen pénzbeni segítséget is felajánlottam egy topik társunknak, mert róla tudtam, hogy tényleg rászorulna! Tehát ne ítélkezz felettem, mert nem ismersz!!!!
Üdv: BJ
Nagyon nem szép dolog (ez a legfinomabb fogalmazás) azokon nyerészkedni, akik őszintén segíteni szeretnének annak, akinek szüksége van rá.
Akinek segítség kell, írja már le őszintén, hogy mire van szüksége, és kész. Nem kell itt hazudozni!
Nem hiszem, hogy aki szeretne segíteni, vagy van felesleges, kinőtt gyerekruhája, az sajnálná odaadni annak, akinek mondjuk csak egy gyereke van, esetleg dolgoznak is, de most karácsony előtt választani kell, hogy ajándékot vesznek, vagy ennivalót.
Okulva az itt és egyéb helyeken olvasottakból, és a saját hülyeségemből, idén csak személyesen megyek, vagy odaadom a Mikulásgyárnak.
Aki valóban rászoruló, vegye fel velük a kapcsolatot, és biztosan segíteni fognak egy-két ajándékcsomaggal.
Rá se ránts, ha letámadnak. Nekem is szúrta a szemem reggel, az illető tegnap regelt, és ez első hozzászólása.
Nem olyan népszerű ez a segítségkérős fórum, hogy direkt ezért keressen valaki internetezési lehetőséget a szomszédnál.
Mondjuk én nem engedném be a szomszédot reggel hatkor, de mindegy.
Akinek a legkisebb gyereke 4 éves (az a keresztlánya, vagy kije), nem kap GYES-t.
Az én kisfiammal is rohangáltunk eleget orvostól orvosig, a vicces, hogy még mindig nem tudtak diagnózist mondani. Lényegtelen. Csak azt akartam mondani, hogy ez nekünk nem került pénzbe, mivel akinek van TB-je, annak az orvosi ellátás ingyenes. Csak az utiköltséget kell számolni, de az nem akkora összeg, amire bankkölcsönt kell felvenni.
Nagyon gyanúsak ezek a kérések, azt hiszem.
Ha valakinek szüksége van babaruhára vagy játékokra, akkor miért nem írja le, egyszerűen, őszintén, hazudozás nélkül? Annyira sok család van nehéz helyzetben még a dolgozók között is, nem kell rátenni még egy lapáttal.
Így meg senki se fog hinni annak se, akinek tényleg kell a segítség.
Nem véletlen, hogy az emberekben sok a kételkedés, de ezért nem azt kell rugdalni, aki leírja. Azokon kell számonkérni, akik miatt ez kialakult.
Én általában ezért adom le a vöröskereszthez az olyan cuccokat, vagy ismerősnek..
Nekem is volt már ilyen, hogy kaptam mail cimet, de a nő kerek perec megmondta, hgo ynem tud érte eljönni bkv val, vigyem én...
vagy ha postázom.Bocsi a lányom netezik :-)
De van, aki nem győz hálálkodni bármi apróságért
szaabina az előtte lévő bejegyzésre reagált (rinike), és arra pedig emily... Teljesen egyértemű amit írtak.
Emily védi szerintem, és szaabina se megbántani akarta... csak reagált az előtte írónak...
AKKOR BOCSÁNATOT KÉREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reggel van, korán, s Én voltam a béna értelmezésben...
Én úgy látom, hogy emily védi a topikindítót, a 7. bejegyzés pedig a rosszindulatúaknak szólt. Akik csalást, vagy nem tudni mit sejtenek a kérés mögött...
Na? Megfejtettem? :))
"Kérdem én, mégis mihez kezdene a fórumindító a használt ruhákkal, játékokkal??? Turit nyitna és abból gazdagodna meg szerintetek? Vagy én vagyok túlságosan jóindulatú?"
Mivel védte?
nekem inkább kötekedésnek tünt.
ha végig olvasod az eslő hsz akkor hamarjában rájön az ember,hgoy nincs pénzük, s azért kérné az embereket, ha van kinött játék, ruha, tartós élelmiszer...
Mit nem lehet ezen érteni? miért kell arra godnolni, hogy el akarja adni? mi ebben a védelem?