Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel! fórum

Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel! (beszélgetős fórum)


229. andika751 (válaszként erre: 228. - Velociraptor)
2010. márc. 3. 20:20
köszi a tippeket, engem érdekel, írhatsz még ilyeneket
2010. márc. 3. 19:48

Én a következő tippeket használom:


-nagy kiszereléseket veszek

-minden maradékot hasznosítok

-jó beruházás a bermuda és a gofri sütő(előbbi a száradó kenyér hasznosítására ,utóbbi olcsó laktató reggeli,uzsi vagy vacsi)

-én középúton ballagok a cetlis és a betárazós vásárlás közt-nem vásárlok évekre előre ,de ami hó végére marad a háztartás pénzből ,abból mindig beruházok olcsó akciós dolgokra ,így mindig van mihez nyúlni

-nem veszek kakaós csigát és társait-a kel tésztát a legolcsóbb otthon előállítani

még millió apró trükk ,ha érdekel valakit megosztom.....


üdv. "velociraptor"

227. maya80 (válaszként erre: 226. - Szimba)
2010. márc. 3. 18:15
60 vagy 90 fokon, és egy szokásos programot csinálj végig mintha ruhát mosnál.
226. szimba (válaszként erre: 219. - Maya80)
2010. márc. 3. 17:53
Még egy kérdés, hogy biztosra menjek! :-) Hány fok és milyen program?
225. benvik (válaszként erre: 169. - Andika751)
2010. márc. 3. 17:50
A férjem kap üdülési csekket és melegkaja jegyet a munkahelyén. Üdülési csekkből megy a szállás, a kaja meg a kajajegyből. Amúgy itthon maradnánk:-((((
224. maya80 (válaszként erre: 221. - Babli)
2010. márc. 3. 14:33
Ablakpucoláshoz kb. én egy deci ecetet szoktam tenni a fél literes flakonba, a többi víz. ugyanezt a folyadékot lehet spriccelni a csaptelepekre is, de van hpgy én úgy szoktam, hogy a tömény ecetet öntöm egy szivacsra, és azzal törlök ák mindent, majd mindjárt le is öblítem.
223. MelisUK (válaszként erre: 213. - Syria)
2010. márc. 3. 14:02
Nagyon jó a cikked, sok apróságra hívod fel az emberek figyelmét, amik éves szinten nem is olyan apróságok, nagyon tetszett. :D
222. MelisUK (válaszként erre: 221. - Babli)
2010. márc. 3. 14:01

Én próbáltam az ecetes öblítést, nekem ecetszagúak maradtak a ruhák. Hajat is öblítettem ecettel, másnap is ecetszagú volt, pedig sokan állítják, hogy elmegy a szaga.

Használok ennek ellenére ecetet a mosáshoz, de úgy, hogy én a mosóporhoz adok kb 1 dl 10%-osat vagy fél dl 20%-osat, ennek hatására lágyabb lesz a víz, kevesebb mosópor kell, tisztábbak és fertőtlenítettek lesznek a ruhák. És ami még sokat számít, hogy a színes ruháknak megfogja a színét, nem engedi, hogy kikopjanak. Pl ha veszel egy fogós farmert is, annak is jó, ha beáztatod egy lavór ecetes vízbe.

221. babli (válaszként erre: 219. - Maya80)
2010. márc. 3. 13:48

oké,köszi MAya!

S azt hiszem te írtad még,ha nem akkor bocsika,hogy ecettel takarítotok,na de nekem sajna még nem fogyott ki az ablaktisztitós flakonom,így nem tudom,hogy mennyit ecetet tegyek pl. 3 liter vízhet,ehhez van vmi szabály? Illetve mást ne tegyek hozzá,hogy ne legyen túl erős szaga?Vagy egy jó kiadós szellőztetés utána,főleg most hogy fúj egy kicsit a szél is...s mennyi ideig hagyjam kb a csaptelepen hogy leszedje a vízkövet?


Köszike!


S sztem is jó hogy lett nyitva ez a fórum,én is összeszedtem 1-2 jótanácsot!

Bár azt még senki nem írta meg nekem,hogy a gyerekek ruháihoz is tehetek ecetet az öblítő helyére?S nem veszi át a ruha az ecet szagot?

220. MelisUK (válaszként erre: 214. - Maya80)
2010. márc. 3. 13:46
Úgy látom egy húron pendülünk. :D
219. maya80 (válaszként erre: 218. - Babli)
2010. márc. 3. 13:41
Igen, jól érted. A mosópor adagolóba és az öblítő helyére nem kell semmi.
218. babli (válaszként erre: 191. - Maya80)
2010. márc. 3. 13:36
akkor ha jól értelmezem maya akkor másnap reggel indítsak el egy sima mosást,s a mosopor adagolóba s az öblitőjébe se tegyek semmit?Jól értem?
217. maya80 (válaszként erre: 213. - Syria)
2010. márc. 3. 13:28
Elolvastam én is a cikket, és látom, bizonyos téren hasonlóan gondolkodunk, hisz neked is égnek áll a hajad a haszontalan hajfestéstől, amit a "mai" lányok és nők sportból űznek... :)
216. 9c6a3d164e (válaszként erre: 213. - Syria)
2010. márc. 3. 13:16
Elolvastam a cikked, érdekes, én is így élek, pedig emeleten lakom!
2010. márc. 3. 12:59

hm... azért én mint idősebb, el kell hogy szomorodjak, hogy nektek fiataloknak ezt kellett megélni! Mert hogy én? Én viszont éltem már úgy hogy talán egy picikét gondtalanabbul!

Nem irigyellek Tieketet:-( higyjétek el!


A vásárlással kapcsolatosan: felirni mit kell és szigorúan mi az amit meg kell venni és attól nem szabad eltérni még akkor sem ha akciós, mert az a kicsike pénz is megcsúszuk amivel az ember gazdálkodik!

Maradékokat hasznositani kell, minden féle finomságok készithetők belőle!

A mosáshoz nem tudok hozzá szólni, nem tudom mi az a mosodió, azt viszont tudom, hogy ecetet az öblitőbe és az még fertőtlenit is! Ecet szódabikaebona én ezeket használom csapokhoz, leégett edényekhez és még sorolhatnám!

214. maya80 (válaszként erre: 209. - MelisUK)
2010. márc. 3. 12:55

Mi is egymásnak vágunk hajat, nem járunk fodrászhoz. Meg még életemben nem voltam manikűrösnél, mert sajnálom ilyesmire a pénzt. Szerintem (meg a párom szerint is) tökéletesen meg tudom csinálni én is, akkor meg minek adjak ki érte ezreket?

A hajamat se festetem, hisz fiatal vagyok, nem őszülök...! Ezt is feleslegesnek tartom. Pedig ma már sajnos az a ritkaság, ha valakinek természetes a hajszíne, nem pedig festett. És ez olyan furcsa! Pedig nem vagyok maradi, ettől függetlenül nem értem, hogy miért festetik a hajukat már a tizenévesek is?!

Moziba se járunk, mert jobb itthon összebújva megnézni egy dvd-t; sokkal hangulatosabb. És nekünk sincs tv-előfizetésünk, csak néhány adót tudunk nézni, amik a legfontosabbak; a kereskedelmi csatornáik szemetére nem vagyunk vevők.

213. syria
2010. márc. 3. 12:50

A drága jó nagymamám tudna mesélni, ha élne. 6 gyereke volt, és soha életében nem volt munkahelye. Egy keresetből iskoláztatta a gyerekeket. Igaz, a vizet kútból húzták, és volt hatalmas kert, amiben megtermett minden zöldség és gyümölcs. Ezek jó része ment télire a pincébe. Tartottak lábasjószágot meg disznót is. Ha szerényen is, de mindenük megvolt anyagi gondok és az ebből (is) fakadó stressz nélkül. (Persze TV, rádió, háztartási gépek, telefon és társaik kivételével.) Sőt, tudom, hogy nagyanyám még jótékonykodott is; mindig juttatott a még náluk is szegényebbeknek!

Csak egy példa az ő trükkjéből: szilvalekvárt mindig főzött, de baracklevárt csak elvétve, hogy legyen ünnepnapokra, mert abba sok cukor kellett, az pedig drága volt.


Az emeleten lakóknak (is) ajánlom figyelmébe a „Találtam 17 milliárd forintot” című cikkem.

2010. márc. 3. 12:23

én is pörögnék itt..csak lassan mennem kell...

olvastam egy naplót, ahol írtak eltartott nőkről.. ez olyan rossz, végülis engem is eltartanak, mert munkám évezredek óta nincs ( ha ezt a lelkemmel nézem), és most hogy van ( amit remélek,hogy nem csak néhány napig), igy is eltartott leszek, mert amit keresek semmire nem elég... DE! Nem költöm a párom pénzét..vagyis igen, de soha nem magamra, hanem magunkra ( ált. kajára )

de biztos nem ilyenekre gondolt, hanem cicababákra, akik a luxus bmw-ből szálnak ki, többkilós arannyal, több százezret érő napszemcsivel....

211. MelisUK
2010. márc. 3. 12:00
Úgy látom már megint csak én pörgök ennyire. :P Megyek is ablakot pucolni.
210. MelisUK
2010. márc. 3. 12:00

Ja, és nem tudom arról hallottatok-e, hogy mennyi féle "segélyt, támogatást" lehet igénybe venni. Csak be kell menni egy ilyesmivel fogalkozó irodába és elvenni a papírokat mindenről, otthon elolvasni, majd kitölteni amit igényelni szeretnénk.

Pl akkor is jár segély, ha a 2008-as évi fizetésünk 20%-kal magasabb volt, mint a mostani, a válság utáni. Sokaknál, akiknél a válság miatt elvették a pótlékokat, ennek érdemes utánanézni, mert jár xy összeg havonta.

209. MelisUK (válaszként erre: 206. - 874eb11dfd)
2010. márc. 3. 11:52

Ez a köröm, haj, bőr, mozi tényleg nagyon jó, eddig nem is nagyon emlegettük.


Mi pl egymás fodrászai vagyunk, nekem hosszú hajam van, csak az aljából kell vágni, kb 2 havonta egy centit vágatok belőle a párommal. Az ő haja rövid, fazon is kell neki, mégis én vágom. Persze a legelső nem volt az igazi, mondta hogy mit hogy vágjak még le, de azóta tudom, hogy mit hogy akar, jobban szereti, ha én nyírom a haját, mintha fordrász tenné. Azt mondja, hogy jobbat vágok neki. :D Ez nagyon jól esik nekem. :D:D


Köröm: magunknak vágjuk, magamnak lakkozom. :D


Bőr: nem járunk szoliba, ha süt nap, azon barnulunk naptejet használva.


Szemöldök: magamnak szedem és festem, így éves szinten kb 1000 forintba kerül és hetente megcsinálom. (Meg kell vallani, az általam készített szemöldök is jobb, mint amiket eddig bármelyik kozmetikus csinált nekem, de ebbe is bele kellett jönni. Először szemceruzával rajzolgattam a formákat, csak ezután mertem tartós festékkel.)


Mozi: életemben jó ha voltam 10x moziban. :P Netről letöltjük a filmeket, van projektorunk (kivetítőnk), azon nézzük, hatalmas nagy, igazi házi mozi. :D


TV: nincs, nem vagyok hajlandó előfizetni rá, hogy a sok hülye reklámot nézhessem. Inkább letöltjük a filmeket és nézzük kivetítővel. Így egy film másfél óra, nem három. :D És azt és akkor nézek, amit és amikor akarok.


Számítógép: nincs, laptop van helyette, mert sokkal kevesebb áramot fogyaszt.


Kocsmázás, gyorskajázdák, étterem: nincs, itthon eszünk, szerencsére nagyon jól főzünk mindketten. (Múltkor is egy mexikói étterembe mentünk munkahelyi vacsira/partyra, tök íztelen volt a kaja.) Nem alkoholizálunk, nem kocsmázunk, de itthon mindig van valami pia, ha ránkjön, akkor megiszunk egy üveg pezsgőt vagy bort, ha összejön a baráti társaság nálunk, akkor őket is van miből megkínálni.


Erről a kis zárójeles témáról hirtelen ennyi jutott eszembe. :D

208. MelisUK (válaszként erre: 202. - 874eb11dfd)
2010. márc. 3. 11:40
Pontosan, szerintem is mindenki ötletét meg kell hallgatni, hátha arra még nem gondoltunk és segít a további spórolásban.
207. 9c6a3d164e (válaszként erre: 206. - 874eb11dfd)
2010. márc. 3. 11:35
Ezért hagytam fel azzal, hogy írogattam a kiadásainkat. Alkoholt nem iszunk, nem dohányzunk, nem járunk moziba, színházba, csak a rezsire és a kajára megy el a pénz,nem esznek a gyerekeim naponta kinder pinguit, mert nem telik rá. Ha ruha kell, azt veszünk ha a suliba pénz kell, akkor kell, nincs mese!sajna ez van!
2010. márc. 3. 11:31

de legjobban a kaján lehet spórolni, meg lemondunk minden plusz dolgokról ( köröm,haj,bőr, mozi, ... ) meg lekapcsoljuk a villanyt, ruhamosás, stb..azért tökjó dolgok elhangzottak itt :))

Amúgy meg ez tök szomoró,hogy 21. században ennyire nem lehet megélni...mondjuk régen se, nagyanyáinknak se volt mit enni,de mégse voltak ennyire feszültek...vagy igen? :DD

205. 9c6a3d164e (válaszként erre: 201. - Andika751)
2010. márc. 3. 11:30
Félreértettél! Nem bántani akarlak! Csak nehéz így ,hogy mind mások vagyunk!Figyeld egy hónapon keresztül miből mennyi fogy, csak úgy ,következő hónapra már könnyebben meg tudod szervezni. Én is nagyon sok jó ötletet lestem innen, ezért hálás is vagyok,de nem bántani akartalak!
204. 874eb11dfd (válaszként erre: 193. - Maya80)
2010. márc. 3. 11:27
ez tök igaz! :)
203. andika751 (válaszként erre: 202. - 874eb11dfd)
2010. márc. 3. 11:26
én is így gondolom, megosszuk egymással a bevált szokásainkat, és mindenki azt alkalmaz belőlük, ami az ő lehetőségeinek, igényeinek megfelelő
2010. márc. 3. 11:24
attól még tanácsot lehet adni.. nem? Azért sok jó dolog elhangzik itt, hogy hogyan lehet mégjobban spórolni...
201. andika751 (válaszként erre: 199. - 9c6a3d164e)
2010. márc. 3. 11:24

ebben én is egyetértek, én csak ötleteket szerettem volna kapni ezzel a fórummal, egyébként, mivel én is gyesen vagyok, nem igazán tudok hónapokra betankolni, volt, amikor én is sok mindent vettem előre, de igazából, mivel az élelem a legtöbb, én annak a jó beosztására, ötletekre lettem volna kíváncsi


én a tisztítószerekre nem költök sokat, szerintem ezek a drága mosószerek, tisztítószerekre nincs szükség, amit én vallok, hogy legyen egy jó mosópor, amiből így kevesebb is elég, a többi szerintem nem kell feltétlenül a legmárkásabb, én legalábbis így gondolom.

200. MelisUK (válaszként erre: 199. - 9c6a3d164e)
2010. márc. 3. 11:22
Ez a megoldás szerintem is, valahogy elő kell teremteni a tartalékot, amiből az akciós termékekre lehet orientálódni. Persze azt, hogy ezt a tartalékot ki hogyan tudja előteremteni, abban is csak tippeket lehet adni, de mivel mindenkinek más szokásai és igényei vannaak, így úgysem lehet tökéletes útmutatót adni egymásnak. Kinek a cigi fontos, kinek a kávé, kinek a márkás kóla, stb, de van aki megelégszik ezek nélkül is, van akiek jó a víz is, nem kell cigi, kávé, stb, aki képes a spórolás végett főzeléken élni egy ideig, stb. Minket a szükség/kényszer vitt rá, hogy megtanuljunk spórolni, szerencsére azóta fordult a kocka és van pénzünk, de a spórolás azóta is megmaradt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook