Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Segítséget szeretnék kérni adóügyi szakembertől: Újraigényelhető-e a start plusz kártya? fórum

Segítséget szeretnék kérni adóügyi szakembertől: Újraigényelhető-e a start plusz kártya? (tudásbázis kérdés)

2010. máj. 7. 15:05

Ebben az esetben a START PLUSZ kártya - a feltételek fennállása esetén - több alkalommal is kiváltható.


Én a helyedben bemennék az illetékes APEH-ba, mert szerintem kiválthatod újra, de csak akkor menj be, ha már tuti az állás. Az érvényessége attól számítódik, amikor kiállítod az új igénylő lapot.

7. 52fd553855 (válaszként erre: 5. - Pomi)
2010. máj. 7. 15:01

Szia köszönd meg az ügyintézőnek.

Nekem az APEH-NÁL szólt a hölgy hogy várjak és csak akkor váltsam ki ha már szerződésem van állandó munkáról.Várok.

2010. máj. 7. 15:00
Megkérdeztem a munkaügyes kolléganőmtől, és azt mondja, hogy sajnos elveszett a 14 hónap kedvezményed.
5. Pomi
2010. máj. 7. 14:52

köszönöm a válaszaitokat.

Megnéztem már az apeh oldalon idevonatkozó jogszabályokat.

Valószínűsíthető, hogy a két év az két év:( de nekem a munkaügyi központban mondták anno, hogy váltsam ki és még az apeh-nál sem tájékoztattak, hogy ez határidős, akkor is ha közben nem lesz munkahely. Az pedig számomra érthetetlen, ha a kártyával nem lett igénybe véve adókedvezmény, akkor miért nem váltható ki újra.

2010. máj. 7. 14:28

Nem tudom melyik vonatkozik rád, ezért bemásolom ide ami erről szól. :

A kártya érvényességének időtartama a kiállítás keltétől számított két év,


* az Art. 20/A.§ (2) bekezdésének db) alpontja alapján azonban legfeljebb a kiállítás keltétől az igénylő öregségi nyugdíjjogosultságának eléréséig terjedő időszak, és

* a gyes folyósítása mellett igényelt kártya esetén - a Pftv. 4.§ (1) bekezdéséből következően - legfeljebb a gyesre való jogosultság megszűnéséig terjedő időszak.


A START PLUSZ kártya a gyes, gyed, gyet, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő foglakoztatáshoz annyiszor váltható ki, ahányszor különböző személyekre tekintettel az ellátás megállapítására sor került.

A gyes melletti foglalkoztatáshoz igénybe vett START PLUSZ kártya érvényességi idejének lejártát követően a gyes folyósításának megszűnését követő foglalkoztatáshoz újabb kártya nem váltható ki.

Ha a START PLUSZ kártya érvényességi ideje alatt újabb gyermek születik, a következő kártya kiváltására a legfiatalabb gyermekre tekintettel kerülhet sor.

A START PLUSZ kártyára jogosultak körében meghatározott álláskereső személy az öregségi nyugdíjjogosultság megszerzéséig jogosult a START PLUSZ kártya kiváltására. Ebben az esetben a START PLUSZ kártya - a feltételek fennállása esetén - több alkalommal is kiváltható.

3. maddi (válaszként erre: 2. - Pomi)
2010. máj. 7. 14:13

A választ nem tudom, de azért hozzászólnék, ha lehet.

Nekem már előre szóltak, mikor érdeklődtem a start plusz kártyával kapcsolatban, hogy csak akkor érdemes kiváltani, ha álláslehetőség is van.

Addig nem.

Lehet, hogy ezt pont azért mondták, hogy ne vesszen el idő. Nem tudom, valaki biztosan fog tudni érdemben felelni neked.

2. Pomi
2010. máj. 7. 14:06

A kérdésem lenne: Újraigényelhető-e a start plusz kártya?


Tavaly márciusában megkaptam az APEH-től, de azóta nem volt munkahelyem, tehát nem lett felhasználva. Tehát sajnos az érvényességi időből eltelt 14 hónap. Már nem vagyok regisztrált munkanélküli, de álláskereső vagyok.

Mi a teendő ilyen esetben. Elveszett a 14 hónap kedvezmény a leendő munkáltatóm részére vagy újra indul új kártyával?


Köszönöm előre is a válaszokat

1. Pomi
2010. máj. 7. 14:01
Segítséget szeretnék kérni adóügyi szakembertől start plusz kártyával kapcsolatosan

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook